170 de tineri experimenteaza viata de soldat in tabara militara din Sangeorz Bai. Cum au fost selectati sa participe

Dată publicare: 09-08-2015 10:05
Dată actualizare: 12-08-2015 07:02


170 de adolescenti si tineri au ales sa se distreze altfel in aceasta vara. Ei s-au inscris intr-o tabara unde regulile stricte sunt la ordinea zilei.

Desteptarea se da in fiecare dimineata la rasaritul soarelui, iar apoi urmeaza activitati intense, precum antrenamente fizice, lupte sau trageri cu armament. Participantii la tabara militara din Sangeorz Bai, au prilejul sa sa vada cum e viata de soldat.

170 de tineri raspund "prezent" in fiecare dimineata, de cum rasare soarele. Daca nu sunt la timp in curte, risca sa fie sanctionati.

Participant tabara: "Chiar imi place, chiar m-am obisnuit. La inceput nu prea ca am zis ca nu facem nimic, nu avem voie sa facem nimic dar acum chiar imi place."

Elevii fac zilnic antrenamente fizice, invata sa se orienteze in spatiu, deprind tehnici de supravietuire, salvare, aparare si atac.

Participantii au varste intre 10 si 35 de ani, iar pentru unii, tabara de la Sangeorz Bai nu e distractie, ci o treaba foarte serioasa.

Iancu, Marin, instructor: "Practic aici sunt cateva lucruri pe care nu le invata nici in scoala si nici in alta parte. Fac trageri cu armament, ce-i drept cu armament cu aer comprimat, dar e un lucru esential sa stii sa iei linia de tragere."

Ca sa participe la tabara, tinerii si-au depus un dosar la Directia Judeteana de Sport si Tineret Bistrita. Selectarea lor s-a facut in baza notelor scolare si a activitatilor de voluntariat. Cazarea si masa sunt asigurate de organizatori, iar transportul este pe cont propriu.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO