Copil cu dizabilități, bătut de tatăl său, în timp ce mama filmează și râde. Poliția a deschis dosar penal

Ultima actualizare: 12-01-2022 17:27

Scene revoltătoare într-o familie din judeţul Iași. Un bărbat a fost filmat în timp ce își lovește cu pumnii fiul, în vârstă de 12 ani, care suferă de ADHD.

Întâmplarea s-a petrecut în casa familiei, în comuna ieșeană Rediu, în luna decembrie a anului trecut.

În imagini se vede cum băiatul de 12 ani este ținut pe genunchi de tatăl său. Amândoi par să se amuze, iar fiul atinge cu degetele fruntea tatălui. În câteva clipe, părintele începe să își lovească în mod repetat copilul cu pumnii, în timp ce băiatul țipă de durere și de spaimă. Mama filmează totul și nu intervine. Femeia a refuzat să comenteze, ulterior, imaginile apărute în spațiul public.

Tatăl copilului a negat că și-ar fi lovit copilul.

Polițștii s-au autosesizat, iar mama și băiatul au fost internați într-un centru de protecție din Iași.

Anca Vijiac, purtător de cuvânt IPJ Iași:Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie și rele tratamente aplicate minorului.

Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt DGASPC Iași: S-a luat legătura cu mama și cu acel copil, care a fost victima unor abuzuri fizice, din partea unui bărbat, se pare că este tatăl sau. Este vroba de un copil de 12 ani, care are grad de handicap, este hiperchinetic, este școlarizat în învățământul special.”

Cuplul nu mai are alți copii, iar soții sunt în proces de divorț. Bărbatul ar putea răspunde penal pentru agresiunea asupra fiului său.

Potrivit mamei copilului, ea a depus în ultima vreme la poliție trei plângeri împotriva soțului ei, pe care îl acuză de violență în familie. Dar, de fiecare dată, și-a retras acuzațiile.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO