Si-a ucis vecinul cu care petrecuse ore in sir, iar apoi a ascuns arma crimei. Cum s-a dat de gol barbatul din Prahova

04-01-2016 16:32


Crima intr-un sat din Prahova, unde un barbat de 63 de ani a fost ucis de vecinul cu care petrecuse ore in sir. S-au veselit si s-au cinstit prieteneste, dar, nu se stie de ce, la un moment dat, s-au luat la cearta, iar scandalul iscat a sfarsit violent.

Intamplarea s-a petrecut in casa barbatului ucis, care locuia singur. De sarbatori, si-a chemat un bun prieten din vecini sa il cinsteasca. Nu se stie de la ce, intre ei a izbucnit scandalul, iar musafirul a reactionat violent. Politistii spun ca, dupa ce si-a ucis amicul, l-a abandonat in curte si a mers linistit acasa. A revenit apoi si a ascuns arma crimei pe care, initial, o lasase la locul faptei.

N-a recunoscut nimic cand anchetatorii l-au luat la intrebari. A picat insa testul cu detectorul de minciuni si, luat din nou la intrerogatoriu, a marturisit crima. Acuzat de omor, suspectul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Crima s-a petrecut seara, dupa ce toata ziua cei doi amici s-au cinstit. Musafirul si-a pus gazda la pamant chiar in curte si, initial, acolo a lasat si arma crimei.

Florentina Cioca, procuror criminalist: "Suspectul a lasat initial cutitul langa mort, pentru ca organele juduiciare sa creada ca agresorul nu este din anturajul victimei. Dar ulterior a revenit si l-a luat."

Ca sa nu fie prins, agresorul a ascuns cutitul, dupa care tot el a dat alarma in vecini. A sustinut in fata anchetatorilor ca, venit in vizita, si-a gasit amicul mort, in curte. Procurorul a banuit ca minte si i-a cerut sa faca testul poligraf.

Elena Bucur, vecina: "Au fost dusi mai multi la detectorul de minciuni, iar doi au iesit bine. Dar el n-a fost cum trebuie si apoi a recunoscut ca l-a omorat."

Cand a aflat ca poligraful i-a detectat minciuna, suspectul a decis sa spuna adevarul. A recunoscut crima si i-a condus pe anchetatori si la locul unde ascunsese cutitul.

Suspectul a fost arestat preventiv si risca pana la 15 ani de inchisoare. Nu are familie nici el si nici victima, de inmormantarea careia se vor ocupa vecinii si primaria.

VIDEO PROTVPLUS.RO