S-a indopat cu steroizi, insa a murit dintr-o prostie. Ce i-a adus sfarsitul "gigantului bland"

Ultima actualizare: 25-01-2013 00:04
Dale Burns

Un bodybuilder a murit dupa ce a fost electrocutat cu pistolul electric de patru ori intr-un minut, in timp ce politistii se chinuiau sa-l aresteze.

Dale Burns a decedat la varsta de 27 de ani in urma unui atac de cord, la o ora dupa ce a fost electrocutat "fara avertisment".
Politistii au folosit asupra acestuia si spray cu piper, in timp ce ii puneau catusele .

Se pare ca Dale, tatal a doi copii, a luat droguri inainte ca politia sa ajunga la apartamentul inchiriat din Barrow-in-Furness, Cumbria, Marea Britanie, dupa ce vecinii s-au plans ca a barbatul a distrus o baie si era foarte agitat.

Atunci cand Burns a vrut sa se apropie de unul dintre politisti, a fost electrocutat de patru ori in 52 de secunde.

"Comportamentul lui Dale era agresiv. A inceput sa arunce cu obiecte prin camera si pe fereastra. Reprezenta un risc pentru trecatori", a povestit legistul Alan Sharp.

Dupa ce a aruncat un pahar pe fereastra, s-a apropiat de politist, "cu ochii peste cap si pumnii stransi. Era speriat ca va fi atacat si se temea pentru propria siguranta. Politistul sustine ca pur si simplu nu a mai fost timp pentru un avertisment", a mai spus Sharp.

Barbatul a fost electrocutat timp de 5 secunde. A picat si s-a lovit la cap de stativul pentru televizor. Dale a continuat insa sa opuna rezistenta, asa ca, dupa trei secunde, politistul l-a electrocutat din nou. Spray-ul cu piper a fost folosit dupa al treilea soc, la 23 de secunde dupa al doilea, si, din nou, dupa al patrulea soc, la 9 secunde dupa al treilea.

Dupa ce in sfarsit a fost imobilizat, barbatul a fost bagat in dubita politiei. Pe inregistrarea video din masina se poate vedea ca barbatul nu se simte bine.

Dale a fost transportat la spital, unde medicii i-au administrat diazepam, un sedativ. La scurt timp a suferit un stop cardiac si a incetat din viata.

Se pare ca, inainte de incident, Burns a luat MDPV, un stimulent similar drogului speed. Aceasta ar fi cauza principala a mortii barbatului, insa judecatorii incearca sa afle daca nu cumva arma cu electrosoc a jucat si ea un rol in deces.

Barbatul a fost descris in fata curtii ca "un gigant bland si dependent de droguri", insa "nu a fost niciodata agresiv".

Mama acestuia a povestit ca a devenit interesat de bodybuilding la varsta de 13 ani. Barbatul a folosit steroizi sa isi imbunatateasca performantele si chiar a reusit sa castige cateva medalii.

Insa, a dezvaluit mama acestuia, fiul ei era depresiv si, din aceasta cauza, a inceput sa ia droguri, printre care cocaina, ecstasy si cannabis.

Procesul continua.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO