Reclama care a starnit furie. Cum ar fi putut pasagerii de pe Titanic sa supravietuiasca. VIDEO

14-09-2013 11:41

Titanic

O reclama pentru bautura energizanta Red Bull starneste furie in Marea Britanie, deoarece sustine ca Titanicul nu s-ar fi scufundat daca pasagerii sai "ar fi avut aripi".

Reclama a fost difuzata in Marea Britanie si a starnit furia rudelor persoanelor care au murit in tragedie, dar si numeroase plangeri, potrivit Mediafax.

Reclama animata arata cum o lada cu Red Bull este incarcata pe o nava neidentificata.

Marinarul care se ocupa de operatiune este intrebat de catre capitan de ce o nava ar avea nevoie de aripi (n.r. aluzie referitoare la sloganul "Red Bull iti da aripi" ).

Lada este coborata de pe nava, moment in care este dezvaluit numele Titanicului, care s-a scufundat in 1912, provocand moartea a 1.500 de pasageri.

Titanic Heritage Trust, organizatie creata pentru a conserva, proteja, respecta si aminti persoanele care au murit in tragedie, a condamnat spotul publicitar.

"Este jignitor si lipsit de respect. Este o diferenta intre a face o gluma si asta. Ar fi acelasi lucru daca cineva ar face o asemenea gluma despre evenimentele de la 11 septembrie", a declarat Howard Nelson, fondatorul organizatiei.

Clifford Ismay, o ruda a proprietarului navei Titanic, Joseph Bruce Ismay, a calificat reclama drept dispretuitoare: "Ideea este bolnava, dat fiind faptul ca atat de multi oameni si-au pierdut viata atunci.

Cu sloganul lor cred ca se refera la ideea ca, daca acei oameni ar fi baut Red Bull, ar fi fost in viata. Este dispretuitor. Cred ca Titanicul si oamenii implicati ar trebui tratati cu demnitate si respect".

Compania Red Bull nu a oferit un raspuns la solicitarea la replica.

Citeste si:

Cea mai mare companie aeriana din lume ofera bilete gratuite

McDonald’s testeaza o aplicatie, in premiera, ce va schimba conceptul lantului

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO