Franța: Un elev de liceu a murit după ce a suferit un infarct în timpul unei probe de Bacalaureat

ambulanta franta
Shutterstock

Un elev de liceu a murit după ce a suferit un atac de cord, marți după-amiază, în timpul unui examen de Bacalaureat susținut într-o unitate de învățământ din orașul francez Lille.

Tragicul eveniment a avut loc marți după-amiază, într-o clasă de liceu Gaston Berger din Lille, când în mijlocul probei de specialitate economie-juridică pentru examenul de Bacalaureat STMG (tehnici de management), un candidat s-a simțit rău.

"A căzut pe jos", a declarat unul dintre colegii săi. Decesul său a fost confirmat cotidianului Le Parisien de către rectoratul din Lille. "Pacientul a fost preluat de ambulanță, apoi a fost resuscitat pe tot parcursul drumului către spital Resuscitarea nu a făcut posibilă menținerea lui în viață și a murit la scurt timp după sosirea la spital", precizează centrul spitalicesc din Lille.

"Rectorul Academiei din Lille, Valérie Cabuil, a aflat cu tristețe în această dimineață despre decesul, la Centrul spitalicesc universitar din Lille, al unui elev de la liceul Gaston Berger din Lille. Acest elev suferise un atac de cord marți, 21 martie , în timpul unei probe de specialitate a examenului de Bacalaureat", precizează un comunicat de presă.

Elevii, aflați în stare de șoc, au fost rugați să plece acasă fără să-și termine lucrarea de examen, iar proba va fi organizată din nou săptămâna viitoare.

Citește și...
Un elev protestatar a murit în Iran după ce ar fi fost împuşcat de la mică distanţă
Un elev protestatar a murit în Iran după ce ar fi fost împuşcat de la mică distanţă

Un elev în vârstă de 17 ani a murit la Mashhad, al doilea oraş ca mărime din Iran, după ce ar fi fost împuşcat de la mică distanţă de forţele statului în timpul protestelor anti-guvernamentale.  

Mărturia unui elev care a supraviețuit atacului de la școala din Texas:
Mărturia unui elev care a supraviețuit atacului de la școala din Texas: "Ne-a spus: «Este timpul să muriți»"

Un elev de clasa a IV-a, care a reușit să scape cu viață din masacrul de la școala primară Robb, din Uvalde, Texas, a dezvăluit ce le-a spus atacatorul colegilor săi înainte de a-i ucide, informează CBS News.

Un profesor, ucis cu maceta într-un liceu din Praga, de către un elev cu care a avut un conflict
Un profesor, ucis cu maceta într-un liceu din Praga, de către un elev cu care a avut un conflict

Un profesor ceh a fost ucis joi cu maceta, într-un liceu din Praga, iar ucigalul a fost arestat după ce a reuşit să fugă, anunţă poliţia, relatează AFP, conform news.ro.

Recomandări
Iohannis, declarații dure la adresa profesorilor:
Iohannis, declarații dure la adresa profesorilor: "Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale?"

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut, joi, declarații dure la adresa cadrelor didactice, după ce liderii sindicali au anunțat că nu sunt de acord cu ultima ofertă făcută de Guvern și că greva din învățământ va continua.

Ungaria nu vrea ca aderarea Ucrainei la NATO să fie pe agenda summitului de la Vilnius:
Ungaria nu vrea ca aderarea Ucrainei la NATO să fie pe agenda summitului de la Vilnius: "Să fim clari în această privinţă"

Aderarea Ucrainei la NATO nu se poate pe afla pe agendă la summitul Alianţei Nord-Atlantice din luna iulie, de la Vilnius, a declarat, joi, ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, informează Reuters şi MTI, citate de Agerpres.

Guvernul anunță că negocierile cu sindicatele din Educație ”au luat sfârșit”. Surse: Oferta de majorare este finală
Guvernul anunță că negocierile cu sindicatele din Educație ”au luat sfârșit”. Surse: Oferta de majorare este finală

Ordonanţa de urgenţă privind educaţia a fost adoptată de Guvern, iar negocierile cu sindicatele au luat sfârşit, a anunțat, joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.