Crima infioratoare in Craiova. Un barbat cu afectiuni psihice si-a ucis mama, apoi a incercat sa se sinucida

Ultima actualizare: 11-06-2016 00:07

Crima infioratoare, miercuri dimineata, la Craiova! Un barbat de 57 de ani si-a ucis mama, apoi a incercat sa isi ia si propria viata.

Vecinii au auzit tipete si au alertat autoritatile, insa pentru biata femeie era deja prea tarziu. Fiul ei, in schimb, a fost salvat si este acum la spital.

Este greu de spus ce s-a putut intampla intre cei doi, miercuri dimineata. Cert este ca barbatul si-a atacat mama in varsta de 80 de ani, desi, dupa cum spun vecinii, aveau o relatie foarte buna. Procurorii spun insa ca barbatul figura in evidentele medicilor cu afectiuni psihiatrice, insa doar o examinare medico-legala va putea lamuri, cu certitudine, daca a avut sau nu discernamant, atunci cand a comis crima. S-a ranit si pe el, dar a fost salvat la timp. A fost deja operat, iar acum este internat la spital, sub paza stricta. Medicii psihiatri vor stabili la un moment dat, daca barbatul poate fi judecat pentru omor, sau se impune internarea intr-un centru de specialitate.

Cei doi erau destul de retrasi. In aceasta dimineata, vecinii au auzit strigate neobisnuite din casa lor. Cum femeia si fiul ei nu obisnuiau sa se certe, oamenii s-au gandit ca ceva grav s-a intampla si au alertat autoritatile.

Vecina: "A inceput sa strige ajutor, ajutor, si trecea un agent pe aici pe strada a incercat sa sara gardul sa ajute, el era plin de sange iar omul de frica a sarit inapoi. L-am vazut intr-o zi cu bicicleta ca el mereu mergea cu bicicleta, dar nu vorbeste cu lumea nu saluta. El a fost casatorit de mai multe ori inainte, iar cu fiecare femeie cred ca are 3 sau patru, cu fiecare femeie are un copil doi, si zicea ca era foarte atasat de mama lui si din cauza ca nora cu soacra te mai certi, el le gonea."

Fiica femeii a ajuns si ea de urgenta la locul ingrozitoarelor fapte.

Fiica victimei: "Am fost anuntata acasa, am venit incoace si pur si simplu eu nu am de unde sa stiu ce s-a intamplat,eu nu locuiesc cu ei."

La fata locului au sosit imediat criminalisti, politisti si medici. Cu mai multe rani pe corp, barbatul a fost transportat imediat la spital.

Cristina Geormaneanu, purtator de cuvant SCJU Craiova: "Pacientul si-a produs o plaga injunghiata la nivelul hemitoracelui stang, a fost imediat primit in sala de operatie, si a suportat o interventie chirurgicala de urgenta. Pacientul prezenta si alte leziuni, plagi escoriate la nivelul membrelor inferioare."

Individul era cunoscut cu probleme psihice si le-a spus politistilor ca o voce i-ar fi comandat sa isi omoare mama.

Magda Badescu, purtator de cuvant Parchetul de pe langa tribunalul Dolj: "In cauza se efectueaza cercetari pentru infractiunea de omor, raportata la infractiunea de violenta in familie.Din primele date rezulta ca autorul este cunoscut cu afectiuni psihice, urmeaza sa se dispuna in cauza o expertiza medico legala psihiatrica pentru a se stabili daca acesta a avut discernamantul faptelor sale."

Daca se stabileste ca barbatul a avut discernamant si va fi judecat pentru omor, ar putea primi pana la 25 de ani de inchisoare. Expertiza medico-legala se va face insa abia cand starea de sanatate a suspectului o va permite.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO