Copil surdo-mut, lovit mortal de o ambulanță aflată în misiune

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Un accident cumplit s-a produs la Cluj. Un băiat de 14 ani, surdo-mut, a murit spulberat pe trecerea de pietoni de o ambulanță aflată în misiune.

Salvarea, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, se îndrepta către un bebeluș de cinci luni, care trebuia să ajungă de urgență la spital. Polițiștii verifică dacă adolescentul a traversat pe culoarea roșie a semaforului.

Ambulanţa SMURD, care se îndrepta spre aeroport ca să ia un copil de 5 luni adus de ugență cu elicopterul la Cluj, l-a lovit în plin pe adolescent. Din cauza vitezei, şoferul nu a mai apucat să frâneze sau să îl evite.

Băiatul de 14 ani din Hunedoara era elev la Şcoala Specială pentru Deficienţi de Auz din Cluj-Napoca. Împreună cu alţi colegi, primise învoire de la dirigintă, cu acordul părinţilor, să iasă la plimbare prin oraş.

Din păcate, nu a fost atent la drum, iar în urma impactului a murit pe loc.

Martor: "O maşină cu 80 de kilometri la oră. Au stat şi l-au resuscitat 45 de minute şi au plecat. Ştiu că avea 14 ani şi că mama lui nu este aici, doar dirigintele."

Agent şef principal Traian Morar, purtător de cuvânt IPJ Cluj: "Din primele verificări, ar rezulta faptul că pietonul s-ar fi angajat în traversarea drumului pe culoarea roşie a semaforului electric, însă se vor verifica toate aceste aspecte."

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO