Victoria's Secret a folosit bumbac cules din ferme unde erau exploatati copii africani

Ultima actualizare: 09-05-2012 10:37

Nu este prima data cand brandul Victoria’s Secret ajunge in atentia presei din cauza unui nou scandal. Dupa ce s-a scris despre cateva dintre modele ca ar avea probleme cu greutatea, acum se aduce in discutie un alt aspect care nu ii face cinste.

Se pare ca lenjeria intima apreciata de femeile din intreaga lume este confectionata din bumbacul strans de copiii obligati sa munceasca precum sclavii, fara a fi recompensati financiar.

Departe de stalucirea vazuta pe catwalk-ul din New York sau Londra, cativa copii, in varsta de 10 ani, au fost gasiti muncind in conditii inumane de anchetatorii de la Bloomberg News Agency.

Bumbacul folosit la lenjeria intima Victoria’s Secret este prelucrat intr-o regiune din Africa de Vest, la granita cu Ghana. Acolo micutii sunt obligati sa munceasca fara a fi rasplatiti in vreun fel, nefiind lasati sa mearga nici macar la scoala.

Anchetatorii de la Bloomberg au reusit sa discute cu cativa dintre acesti micuti tratati precum niste sclavi.

Clarisse Kambire, in varsta de 13 ani, este obligata sa adune bumbacul cu mana, pentru ca ferma la care se afla nu dispune de aparatura necesara. Daca nu se misca repede, fetita este lovita de fermier cu o creanga de copac.

“Luam aceste lucruri in serios. Politica noastra interzice acest gen de practici. Nu putem aproba faptul ca micuti de 10 ani muncesc in astfel de conditii”, a declarat purtatorul de cuvant al Victoria’s Secret.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO