Nicolaescu: Noua lista a medicamentelor compensate ar putea intra in vigoare la 1 august

Dată publicare: 30-05-2013 17:35
Dată actualizare: 02-06-2013 07:01


Eugen Nicolaescu

Noua lista de medicamente compensate ar putea intra in vigoare la 1 august, in prezent aceasta fiind intr-o "faza avansata" de lucru, a anuntat, joi, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

"Suntem intr-o faza avansata cu noua lista de medicamente compensate. Speram ca, pana la 15 iunie, aceasta sa fie gata, iar dupa aceea, timp de o luna, sa fie «cernuta» de catre specialisti. Comisia de specialitate va avea o luna posibilitatea de a «cerne» medicamentele de pe noile liste", a precizat ministrul Sanatatii.

Nicolaescu a mai spus ca cel mai fezabil termen pentru intrarea in vigoare a noii liste este 1 august. "Poate cel mai fezabil termen este 1 august", a spus el.

La jumatatea lunii aprilie, ministrul Sanatatii declara, in emisiunea "Dupa 20 de ani" difuzata de Pro TV, ca noua lista de medicamente compensate ar putea intra in vigoare din 1 iulie, iar protocoalele terapeutice, prin care medicii vor fi indrumati sa recomande generice, pana la sfarsitul lui 2013.

"Am facut comisii noi de specialitate care vor face analiza intrarii de molecule noi, intrucat lista nu a mai fost modificata din 2008. Am facut o alta comisie, deasupra, formata din cei mai recunoscuti profesori si doctori din Romania, care va face un «filtru» pe aceasta lista. (...) Toate acestea, pana in 30 iunie. Noua lista va intra in vigoare din 1 iulie"
, a spus atunci Nicolaescu.

Aceleasi comisii vor revizui protocoalele terapeutice, pentru ca, pe baza lor, anumite medicamente sa fie folosite "la nivel de generice", a adaugat demnitarul.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO