Mii de oameni fara speranta pot fi salvati de un soarece. Noua tehnologie pentru paralizie, testata

01-06-2012 21:46


paralizie

Oamenii de stiinta au reusit sa aseze bazele unei tehnologii revolutionare, care ar putea schimba si viata celor loviti de paralizie.

Intai, tehnologia a fost aplicata pe soareci, scrie LA Times, care prezinta unul dintre cele mai spectaculoase cazuri din domeniu.

Conform unui studiu, pentru persoanele cu probleme la coloana, solutia ca ele sa mearga din nou este de a gasi noi cai de conexiuni intre creier si vertebre, in afara celor clasice, deja afectate.

Folosindu-se de serotonina, dopamina si norepinefrina, toate injectate in coloana, si de stimuli electrici, oamenii de stiinta au reusit sa faca in 6 luni un soarece paralizat sa mearga din nou. Intai, soarecele a mers doar ajutat de stimulii electrici, insa dupa 6 saptamani au reusit sa reactioneze automat, din proprie initiativa.

In acest moment, tehnologia este aplicabila doar pe soareci, insa planul medicilor este de a o dezvolta pentru a salva vietile oamenilor.

"Trebuie sa realizam ca nu este o interventie care sa salveze partea afectata a coloanei. Ceea ce ne incanta pe noi este faptul ca am abordat altfel problema, iar rezultatele sunt fara precedent", a declarat Gregoire Courtine, un co-autor al studiului.

Sursa: LA Times

VIDEO PROTVPLUS.RO