Fostul ministru al Sănătății și-a vaccinat antiCovid copilul în vârstă de 8 ani

Ultima actualizare: 27-01-2022 13:51
Ioana Mihăilă
Facebook/Ioana Mihăilă

Ioana Mihăilă, fostul ministru al Sănătății, a anunțat că și-a vaccinat fiul, în vârstă de 8 ani.

“Fiul meu de 8 ani s-a rușinat la poză, dar la vaccinare a fost curajos - după cum o arată și diploma de care e tare mândru”, a scris Ioana Mihailă pe Facebook.

Fost ministru a amintit că de joi a început vaccinarea copiilor cu vârstă peste 5 ani.

“Mai târziu decât mi-aș fi dorit, dar mă bucur că am ajuns în acest moment. Ca mamă, protejarea copiilor mei este prioritatea oricărei zile. Cu aproape 35.000 de cazuri de COVID-19 ieri (joi – n.red.), vaccinarea copiilor este extrem de importantă. Noi, toți părinții, ne dorim ca cei mici să se poată bucura de viață și de toate activitățile normale vârstei lor. Iar vaccinul le redă libertatea de a fi copii. Celor care își fac griji apropo de vaccinarea împotriva COVID-19 la copii le spun că îi înțeleg. Ce părinți am fi dacă nu ne-am face griji? Însă protecția față de acest virus și față de posibilele urmări este în opinia mea mai importantă decât orice potențial efect advers post vaccinare”, a spus ea.

Astfel, fostul ministru a adus în discuție riscul apariției miocarditei.

“Este un efect advers constatat în frecvență extrem de mică, circa 2 cazuri la un milion de doze de vaccin administrate la copii. De regulă, riscul e mai mare la băieți între 14 și 20 de ani. În schimb, riscul miocarditei la copii este de 17 ori mai mare dacă aceștia se îmbolnăvesc de COVID-19”, a continuat ea.

În aceste condiții, ministrul recomandă “părinților să se informeze din surse științifice și să decidă apoi pentru binele copiilor și al lor înșiși. Decizia pe care am luat-o eu este deja evidentă. Și aș vrea să le mulțumesc medicilor și asistenților de la centrul de vaccinare din Oradea. Felul în care știu să se poarte cu copiii este minunat. Și fiul meu le-a mulțumit pentru acadea”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO