Fetita lor a murit dintr-o raceala banala, iar ei trebuie sa plateasca pentru a afla adevarul

Dată publicare: 07-01-2013 19:10
Dată actualizare: 10-01-2013 06:43


Parintii unei copile de 4 ani care a murit in spital, in conditii suspecte, dupa o banala raceala nu stiu cine poarta vina pentru viata curmata, atat de devreme.

Institutul Medico-Legal a terminat raportul decesului acum doua saptamani, la 8 luni de la moartea fetitei. Dar politia nu are fonduri sa achite analizele. Familia a fost sfatuita sa dea din buzunar trei mii de lei. Suma este insa prea mare, la fel ca si durerea de a nu primi raspunsurile pe care le merita.

"Ma gandesc in fiecare zi, in fiecare noapte... Nu ma asteptam sa se intample asa ceva. Nimeni nu face nimic, si ne mai cere si bani. Care n-are, ramane asa... copilul mort si nu mai afla niciodata ce s-a intamplat" povesteste tatal fetitei.

Acum 8 luni, Nicoleta a facut o raceala comuna cu febra, tratata la cabinetul medicului de familie si de doctorii de la 3 camere de garda. A murit in spitalul Alfred Rusescu, din Bucuresti, la cateva ore dupa internare, dupa ce a primit in branula paracetamol injectabil.

Astazi e ziua Ioanei Nicoleta. Micuta ar fi implinit 5 ani. Fata de anul trecut, cand parintii au sarbatorit-o alaturi de colegii de gradinita, acum familia Serban este distrusa. Mama si tatal spun ca un singur lucru i-ar putea alina- sa afle adevarul cu privire la moartea copilei.

A fost o moarte suspecta, iar politia a anchetat o posibila culpa medicala. Dupa 8 luni de asteptare, raportul medico-legal care ar oferi toate raspunsurile sta gata de 2 saptamani. Parintii au fost informati ca rezultatul ramane in plic sigilat pina ce politia sau familia achita expertiza.

Reprezentantii politiei recunosc ca sunt intarzieri ale fondurilor virate de Ministerul de Interne pentru expertize. Cert e ca, fara raportul medico-legal, ancheta bate pasul pe loc.

Nimeni nu poate masura deznadejdea parintilor care asteapta sa afle de ce le-a murit singurul copil, ingrijit in patru unitati medicale de catre 5-6 medici. Dar dovezi ale suferintei exista. Recent, mama Nicoletei a ramas din nou gravida. La scurt timp, a pierdut sarcina, iar medicii spun ca de vina a fost trauma emotionala prin care femeia trece in continuare.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO