Dezastru la SJU "Sf. Andrei" Galați. Încă un focar de COVID-19 a apărut în unitatea sanitară

Ultima actualizare: 22-10-2021 15:44
Dezastru la SJU
spitalulurgentagalati.ro

Un nou focar de COVID-19 a fost depistat la o secţie medicală din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sf. Andrei" din Galaţi, după ce alte şase astfel de focare au fost confirmate în ultima perioadă în unitatea medicală, informează Agerpres.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Galați, este vorba despre şapte persoane infectate cu SARS-CoV-2 la Secţia Chirurgie 1, dintre care doi sunt pacienţi şi cinci cadre medicale, respectiv doi medici, doi asistenţi medicali şi o persoană din cadrul personalului auxiliar. Din cei şapte nou infectaţi, doar un medic şi o pacientă erau vaccinaţi.

"Vorbim de un nou focar la secţia Chirurgie 1 cu şapte cazuri, două cazuri din rândul pacienţilor şi cinci cazuri din rândul personalului sanitar, respectiv doi medici, două asistente medicale şi o persoană din cadrul personalului auxiliar. S-au luat măsurile, inclusiv dezinfecţie terminală şi restricţionarea internărilor. Este al şaptelea focar de infectare cu noul coronavirus de la începutul valului 4. În spital mai sunt active cinci focare", a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi, Liliana Iordăchescu.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Andrei" din Galaţi sunt vaccinaţi 92% dintre medici, 68% dintre asistenţi şi 57% din rândul personalului auxiliar.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO