Ce faci daca micutul tau respinge meniurile cu carne

07-04-2011 12:02


Daca micutul respinge meniurile cu carne, nu va impacientati. Specialistii spun ca acest gest este instinctiv.

Se pare ca in copilarie avem o capacitate naturala de a refuza alimente pe care le suspectam ca fiind nocive. Dar pentru a feri copilasul de anemie, exista solutii pentru a-i oferi corect produsele din carne.

Inca de la 5 luni, orice copil trebuie sa consume carne de pui si de vita in combinatie cu legume pasate. Exista insa riscul ca micutul sa refuze alimentele noi din dieta. Asadar carnea se introduce in meniu cu cea mai mare rabdare. Daca va loviti de refuzuri, incercati sa ii introduceti cantitati mici de carne pasata alaturi de piure de legume. Importanta consumului de carne este majora in copilarie.

Intr-o singura situatie puteti amana introducerea sortimentelor de carne in alimentatia micutul. Daca dupa prima masa de carne a varsat, incercati abia dupa doua saptamani sa ii oferiti din nou acelasi meniu.

Aceste situatii sunt insa rare. Daca ati trecut cu succes de diversificare, aflati ca la varsta prescolara va puteti lovi din nou de refuzul copilului de a consuma carne. Sunt multe teorii care se refera la cauzele respingerii. Dar practica pediatrica arata ca micutilor nu le place sa mestece carnea. Nutritionistii va sugereaza sa pasati carnea nu numai in supe, ci si alaturi de carbohidrati. In copilarie, aceasta combinatie nu este contraindicata.

 

Tags: carne, copii, nutritie,

VIDEO PROTVPLUS.RO