Ambulanta din Romania a implinit 111 ani. Parada a salvatorilor in centrul Capitalei


Ultimul update: Luni 31 Iulie 2017 07:21
Data publicarii: Vineri 28 Iulie 2017 13:29
Categorie: Stiri Sanatate

Este o zi festiva pentru toti cei care lucreaza la Serviciul de Ambulanta. Salvarea din Romania implineste vineri 111 ani de existenta, iar doctorii marcheaza momentul printr-o defilare in centrul Capitalei.

Salvatorii de vieti au venit din toata tara pentru a participa la ceremonie. Si inainte de a pleca in mars au facut un exercitiu de prim-ajutor si resuscitare. 

Sute de salvatori, angajati la Serviciul de Ambulanta, au venit din toata tara, la Bucuresti, de ziua lor. Meseria nu este deloc lipsita de pericole. Nu de putine ori, in timpul interventiilor, personalul medical e implicat in diferite incidente. Dar salvatorii stiu ca au o misiune nobila de indeplinit si ca oamenii au nevoie de ei.

Dr. Marinica Niculescu, managerul SAJ Gorj: ''E un serviciu nobil., salveaza vieti, suntem la datorie indiferent de vreme si de vremuri.''

Pentru a ne arata inca o data cat de importanta este meseria lor, doua echipaje au facut o demonstratie de resucitare intr-un caz de stop cardiorespirator.

Dincolo de festivitati, si anul acesta vorbim despre multe lipsuri in Serviciul roman de ambulanta. Aproape 30 la suta dintre autospeciale au norma de casare sau de declasificare, si nu pot fi folosite in asistentza medicala de urgenta, iar deficitul de personal este de 40%.

Ministerul Sanatatii promite ca situatia se va imbunatati, dar sunt mici sansele ca salvarea sa primeasca masini noi anul acesta.

Ministerul a dat bani in fiecare an pentru ambulante noi, insa licitatiile nu au ajuns niciodata la final. Asa ca fondurile necheltuite s-au intors la buget.

Tags: ambulanta,

Serviciul Roman de Ambulanta aniverseaza vineri 111 ani de existenta. De cati medici ar mai fi nevoie pe salvari
VIDEO PROTVPLUS.RO