Intrevederea de la Iasi dintre Basescu si Ghimpu, sub semnul tensiunii!

29-04-2010 00:00

Mihai Ghimpu, Traian Basescu

Pe cat de scurta, pe atat de tensionata a fost vizita la Iasi pentru presedintele nostru, Traian Basescu si cel al R. Moldova, Mihai Ghimpu. Cativa tineri au protestat zgomotos, ramasi pe dinafara la intalnirea celor doi cu studentii basarabeni.

In plus, chiar la intrarea in Universitatea Alexandru Ioan Cuza, un barbat a pus la incercare atentia ofiterilor SPP. Omul tinea mortis sa ajunga la Traian Basescu si sa-i ceara ajutor.

In timp ce delegatia oficiala inainta cu greu spre amfiteatrul plin ochi cu studenti basarabeni, cateva zeci de tineri protestau zgomotos. Si-ar fi dorit sa intre si ei, insa nu erau pe listele organizatorilor.

Nici gazda, primarul Gheorghe Nichita, nu s-a simtit ca..."acasa". Presedintele Basescu l-a pus la colt din cauza ca n-a gasit o cladire potrivita pentru Consulatul Republicii Moldova la Iasi.

Cei doi presedinti au zabovit doua ore impreuna cu tinerii de peste Prut care invata la Iasi. Si-au incheiat vizita cu o intalnire in catedrala mitropolitana, cu Inalt Preasfintitul Teofan.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO