Victor Ponta s-a intalnit cu Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Premierul a anuntat subiecutul discutiilor pe Twitter

Ultima actualizare: 01-01-2015 09:40
Klaus Iohannis si Victor Ponta

Premierul Victor Ponta afirma, dupa discutia avuta luni, la Palatul Cotroceni, cu presedintele Klaus Iohannis, ca a fost intalnirea sa "saptamanala" cu seful statului, pe subiecte obisnuite de colaborare institutionala si urari de "La multi ani".

"Am avut intalnirea saptamanala cu presedintele Iohannis - subiectele obisnuite de colaborare institutionala! Si urari de La multi ani", afirma Ponta, pe Twitter, potrivit Mediafax.

Surse oficiale au declarat anterior ca, imediat dupa sedinta de guvern, premierul Victor Ponta a mers la Palatul Cotroceni, unde presedintele Klaus Iohannis a inceput o serie de discutii cu unii dintre ministri. Potrivit acestora, cei doi au discutat inclusiv despre bugetul pe anul viitor. Administratia Prezidentiala a precizat, anterior, prin intermediul unui comunicat de presa, ca la invitatia presedintelui Klaus Iohannis, luni si marti au loc, la Palatul Cotroceni, o serie de intalniri ale sefului statului cu ministrii Gabriel Oprea, Mircea Dusa si Bogdan Aurescu.

Potrivit sursei citate, ”la invitatia presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis se desfasoara, luni si marti, la Palatul Cotroceni, o serie de intalniri intre presedinte si ministrii Afacerilor Interne, Apararii Nationale si de Externe. Se discuta domeniile de care presedintele este direct responsabil, securitate nationala, aparare si politica externa, in cadrul unei prime luari de contact cu activitatea ministrilor Gabriel Oprea, Mircea Dusa si Bogdan Aurescu, si a celor trei ministere pe care le conduc”, se mai precizeaza in comunicat. In cursul zilei de luni au loc intalnirile cu ministrii de Interne si Aparare, in timp de intalnirea cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu va avea loc marti.

Aceasta este prima serie de intalniri a presedintelui Klaus Iohannis cu reprezentanti ai Executivului, de la investirea in functie. Surse politice declarau, duminica, ca presedintele Klaus Iohannis se va intalni, luni, cu ministrul Apararii, Mircea Dusa, cel de Interne, Gabriel Oprea si cel de Externe, Bogdan Aurescu, discutii vizand domeniile de care seful statului este direct raspunzator, potrivit Constitutiei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO