Victor Ponta: Ma voi intalni cu Stelian Tanase, situatia financiara a TVR este extrem de grava

Ultima actualizare: 21-03-2014 07:00
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat ca urmeaza sa aiba o intalnire cu directorul general interimar al TVR Stelian Tanase pentru a discuta despre situatia financiara extrem de grava a Televiziunii Romane.

"Am discutat despre situatia juridica a Televiziuni Romane, o sa ma vad cu domnul Tanase, are nevoie de un Consiliu de administratie si de o strategie pentru acest an pentru ca, dupa cum stiti, situatia financiara este extrem, extrem de grava", a precizat Ponta dupa intalnirea cu liderii coalitiei de guvernare.

Stelian Tanase, directorul general interimar al Societatii Romane de Televiziune (SRTv), a declarat, in 5 martie, ca a cerut la cele mai inalte niveluri "amnistia fiscala", in conditiile in care TVR are datorii la bugetul de stat de 543,7 milioane de lei (122 de milioane de euro).

"Noi am cerut la cele mai inalte niveluri ca sa fim iertati de ea. Asta se poate face o singura data", a spus Stelian Tanase. El a mai spus ca acest lucru este posibil numai cu avizul Comisiei Europene. "Dar trebuie sa facem acest lucru pentru ca sunt datorii cumulate, unele, repet, consecinta unor decizii care s-au luat la acea vreme", a spus Stelian Tanase.

"Am vorbit despre iertarea datoriilor chiar la Ministerul de Finante, de mai multe ori. O televiziune indatorata e in genunchi si o televiziune independenta este o televiziune care sta pe propriile ei resurse. Noi ne luptam cu fantomele trecutului. Eu ma straduiesc sa platesc datoriile facute de altii in timp", a spus Stelian Tanase. El a precizat ca numai o treime din aceste datorii sunt ca urmare a modului in care a fost condusa televiziunea publica. "Restul apartine guvernantilor, politicienilor care au luat decizii proaste, care au dezavantajat televiziunea", a spus Stelian Tanase.

Societatea Romana de Televiziune (SRTv) a avut in 2013 un profit de circa 2,5 milioane de lei, insa datoriile istorice ale Televiziunii Romane se ridica la 800 de milioane de lei, a anuntat Stelian Tanase, directorul general interimar al institutiei.

Stelian Tanase a fost numit director general interimar al Televiziunii Romane, de Parlament, pe 20 decembrie 2013.

Fostul Consiliu de Administratie al TVR, care era condus de presedintele-director general al televiziunii publice Claudiu Saftoiu, a fost demis pe 10 decembrie de Parlament, odata cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe anul 2012.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO