Vicepremierul Ana Birchall s-a întâlnit cu secretarul de stat american Mike Pompeo


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 26 Iunie 2018 08:28
Categorie: Stiri Politice
ana birchall

Viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României Ana Birchall s-a întâlnit luni cu secretarul de stat american Mike Pompeo.

Ana Birchall a efectuat o vizită și la Departamentul Energiei, unde s-a întâlnit cu secretarul american al Energiei, Rick Perry, şi cu alţi înalţi oficiali, informează două comunicate ale Ambasadei României în Statele Unite ale Americii, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, în întâlnirea de la Departamentul de Stat cu Mike Pompeo, vicepremierul Ana Birchall a reafirmat "importanţa deosebită a Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii pentru politica externă a ţării noastre şi a subliniat succesul reuniunii anuale a Dialogului Strategic de la Bucureşti".

"Cei doi demnitari au convenit continuarea coordonării strategice dintre România şi Statele Unite pentru avansarea priorităţilor comune în regiune şi gestionarea cu succes a ameninţărilor la adresa securităţii, prosperităţii şi democraţiei cu care se confruntă Europa din partea unor forţe externe", relevă comunicatul ambasadei României la Washington.

Viceprim-ministrul Ana Birchall a subliniat importanţa menţinerii unei "politici coezive şi echilibrate a NATO pe flancul estic" şi, salutând cooperarea "excelentă în materie de securitate", a reconfirmat obiectivul asumat al României de a-şi îndeplini angajamentele privind împărţirea echitabilă a responsabilităţilor în cadrul NATO în vederea consolidării capacităţilor defensive ale aliaţilor.

"Oficialul român a remarcat oportunităţile de dezvoltare a dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic şi a reiterat angajamentul ferm al României pentru aprofundarea securităţii energetice a Europei, prin continuarea implementării proiectelor de interconectare energetică la nivel regional şi diversificarea surselor de aprovizionare", adaugă sursa menţionată.

Conform ambasadei României în SUA, vicepremierul Ana Birchall a efectuat luni şi o vizită la Departamentul Energiei, având întâlniri cu secretarul american al Energiei, Rick Perry, şi alţi înalţi oficiali.

În discuţiile cu Rick Perry s-a reconfirmat angajamentul comun pentru amplificarea cooperării în domeniul energiei, o dimensiune cheie a Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări. De asemenea, au fost abordate aspecte prioritare privind securitatea energetică regională, proiecte de transport, inter-conectivitate şi promovarea de noi tehnologii în domeniu.

Potrivit unui comunicat al reprezentanţei diplomatice la Washington, vicepremierul Ana Birchall a declarat că "România rămâne angajată în identificarea celor mai viabile soluţii din punct de vedere economic pentru a valorifica rezervele energetice din Marea Neagră, consolidarea profilului ţării noastre ca pol de securitate energetică regională fiind un obiectiv prioritar".

De asemenea, vizita la Departamentul Energiei a inclus şi o reuniune cu liderii de delegaţii ale ţărilor participante la Summit-ul Iniţiativei celor Trei Mări, care va fi găzduit de România în toamna acestui an. În cadrul reuniunii la care au participat secretarul energiei, Rick Perry, şi vicepreşedintele Comisiei Europene, Maro Efčovič, s-a discutat despre dezvoltarea dialogului pe teme de energie într-un format care să cuprindă reprezentanţii celor 12 state membre ale Iniţiativei celor Trei Mări, ai Statelor Unite ale Americii şi ai Uniunii Europene.

La întâlnirile de la Departamentul de Stat şi Departamentul Energiei a fost prezent şi ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior.

 

ana birchall Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
ana birchall Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
ana birchall Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Mike Pompeo: Sancţiunile împotriva Coreei de Nord vor fi ridicate doar după denuclearizarea completă
Mike Pompeo: Sancţiunile împotriva Coreei de Nord vor fi ridicate doar după denuclearizarea completă
Mike Pompeo: SUA vor impune Iranului cele mai dure sancțiuni din istorie
Mike Pompeo: SUA vor impune Iranului cele mai dure sancțiuni din istorie
VIDEO PROTVPLUS.RO
Ludovic Orban, Rares Bogdan
Cum au sărbătorit liberalii victoria din 26 mai. Ce s-a întâmplat în biroul lui Orban
Filmul marii înfrângeri a PSD din 26 mai. Dragnea consideră că "a fost o furtună a urii"
Oprișan cere demisia lui Dragnea: "Şmecherie ordinară. Luxul şi prostia se plătesc"
Reacţia lui Firea, după ce Dragnea a sugerat că ar putea candida la preşedinţie pentru PSD
Ziua alegerilor UE și a referendumului. GALERIE FOTO cu reacțiile politicienilor
Zeci de mii de oameni au semnat o petiție pentru a-i cere demisia lui Meleșcanu
Eugen Tomac, PMP
Preşedintele PMP, după europarlamentare: "Băsescu e alături de noi, şi la bine şi la greu"
Primar PSD: ”Dragnea, demisia! A fost un vot împotriva președintelui PSD”
Reacţia lui Victor Ponta după europarlamentare: "Dragnea a îngropat PSD şi ALDE"
Dăncilă, după vot: ”Nu demisionez. Românii au încredere în Guvern”
Alegeri europarlamentare 2019. Reacţia lui Tăriceanu: "Noaptea e un sfetnic bun"
Liderii Alianței 2020 USR Plus: "Victorie uriașă pentru România. Mobilizare de excepție"