Vezi cum au reactionat liderii politici la anuntul presedintelui Basescu

06-05-2010 00:00

Liderul PSD Victor Ponta a afirmat, joi, ca declaratia sefului statului prin care anunta masurile anti-criza semnifica faptul ca Guvernul Boc nu mai exista, ci doar Guvernul Traian Basescu.

Liderul social-democrat a precizat ca PSD e dispus la solidaritate, dar nu la complicitate si a avertizat asupra riscului unui genocid social.

Ponta s-a declarat convins ca "Guvernul Traian Basescu nu va opri criza" . Tot el a mai precizat ca presedintele Traian Basescu ar fi putut alege sa reduca cheltuielile bugetare pentru firmele "de partid", sa concedieze "miile de clienti politici" sau sa aplice reduceri diferentiate.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, ca masurile anuntate de seful statului sunt de o gravitate fara precedent, fiind expresia incapacitatiu celor care guverneaza, criticand ca nu s-a umblat la clientela, dar calificand drept un lucru bun faptul ca nu au majorat cota unica si TVA.

Fostul ministru al Finantelor Varujan Vosganian a prerecizat, ca inainte de a reduce ajutoarele, presedintele Basescu ar fi trebuit sa-si concedieze cinci consilieri prezidentiali, iar Guvernul trebuia sa desfiinteze niste ministere sau sa le comaseze in unul singur.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO