Vezi aici ce inseamna decretarea situatiei de urgenta!

07-01-2009 00:00

Gaze naturale

Potrivit legii privind masurile pentru asigurarea sigurantei in aprovizionarea cu gaze naturale, situatia de urgenta a fost declarata ca urmare a "diminuarii majore a aprovizionarii cu mai mult de 20% a cantitatilor de gaze naturale importate".


Pe durata situatiilor de urgenta, furnizorii si producatorii interni de gaze naturale sunt obligati sa asigure consumul consumatorilor casinici, institutiilor care asigura servicii medicale, unitatilor de invatamant si institutiilor de asistenta sociala.

De asemenea, trebuie asigurat consumul centralelor de furnizare a agentului termic care nu au posibilitatea de a folosi combustibil alternativ, institutiilor publice, a celor din domeniul culturii si cultelor, precum si ONG-urilor de utilitate publica.

Legea mai obliga producatorii titulari de acorduri petroliere sa mobilizeze intreaga capacitate de productie, in limita capacitatilor maxime de extractie aprobate de Agentia Nationala pentru Resurse Minerale.

Nerespectarea prevederilor legii privind masurile pentru asigurarea sigurantei in aprovizionarea cu gaze naturale se sanctioneaza cu amenzi de la 10.000 la 100.000 de lei.

Vezi textul integral al legii in documentul atasat!

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO