Vasile Blaga: Salut motiunea Monicai Macovei, dar ar trebui sa fie mai atenta la exprimari

Monica Macovei, Vasile Blaga

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, ca saluta motiunea Monicai Macovei pentru sefia PDL, dar a aratat ca europarlamentarul ar trebui "sa fie mai atenta la exprimari".

Intrebat daca PDL se imparte in reformisti si FSN-isti, asa cum a descris partidul Cristian Preda la lansarea motiunii "Reformistii" a Monicai Macovei, Vasile Blaga a raspuns:

"Nu. Salut motiunea doamnei Macovei si a colegilor din grupul respectiv, dar cu cateva nuante din declaratiile domniilor lor eu cel putin nu sunt de acord cu ele. Reformisti, FSN-isti, aici domnul Preda a fost membru de partid inainte de '89 si doamna Macovei nu cred ca putea fi procuror daca nu era membru de partid. Acei FSN-isti i-au trimis in Parlamentul European, i-au sustinut sa intre in Parlamentul European, i-a sustinut ca ministri, cand nici macar nu erau membri ai partidului, pe domniile lor", a precizat Blaga, inainte de sedinta BPN al PDL.

El a aratat ca nu stie daca acestia mai raman in partid daca nu castiga.

"Daca nu castiga eu ma gandesc daca ("reformistii" - n.r.) mai raman in partid. Nu mi se pare o abordare fericita. Adica, ce are asta cu reforma? Asta suna a reforma? Asta nu suna nici macar a democratie. Daca tot tii la partidul asta pe care vrei sa-l conduci, eu cred ca tine si vrea sa-l conduca, dar sa fie mai atenta la exprimari", a mai spus Blaga despre Monica Macovei.

Citește și
Elena Udrea
Scandal intre Udrea si Preda la Conventia Nationala PDL. "Sa spuna unde a vazut bani pe masa"
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

El s-a referit si la declaratiile "reformistilor" din partid care doresc sa se "bata" cu stanga socialista. "Cine i-a oprit? Tocmai am avut o batalie acum doua luni pe care am pierdut-o din pacate. Nu i-am vazut in tara nici pe dansa, nici pe domnul Preda. De la Bruxelles pot sa vorbesti, batalia a fost in toate satele si comunele Romaniei", a aratat Vasile Blaga.

El a fost intrebat cum comenteaza unele afirmatii ale Monicai Macovei care ar fi spus ca ar dori "exorcizarea spiritului FSN-ist din PDL" in cazul in care va castiga ea alegerile. "Nu ma pricep, nu sunt nici popa, ma scuzati preot, nu ma pricep la vrajitorii, intrebati-o pe dansa", a spus Blaga.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei si-a anuntat candidatura la sefia partidului, ea precizand, in conferinta de presa sustinuta duminica alaturi de Cristian Preda, Sever Voinescu, Theodor Baconschi, Adrian Papahagi, ca motiunea pe care o depun impreuna se numeste "Reformistii".

"Candidez la presedintia PDL, motiunea pe care o depunem impreuna se numeste «Reformistii»", a spus Macovei.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Monica Macovei candideaza la sefia PDL.
Monica Macovei candideaza la sefia PDL. "Vrem o opozitie credibila, nu una tovaraseasca"

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a mai precizat in conferinta de presa sustinuta duminica alaturi de Cristian Preda, Sever Voinescu, Theodor Baconschi, Adrian Papahagi, ca motiunea pe care o depun impreuna se numeste "Reformistii".

Scandal intre Udrea si Preda la Conventia Nationala PDL.
Scandal intre Udrea si Preda la Conventia Nationala PDL. "Sa spuna unde a vazut bani pe masa"

Membrii Partidului Democrat Liberal se intalnesc sambata din nou. Vineri, iderii PDL s-au reunit la Palatul Parlamentului ca sa discute despre noua structura a partidului.

Monica Macovei, despre candidatura la sefia PDL: Voi face un anunt pana la sfarsitul saptamanii
Monica Macovei, despre candidatura la sefia PDL: Voi face un anunt pana la sfarsitul saptamanii

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, joi, ca pana la sfarsitul acestei saptamani va face un anunt in privinta eventualei sale candidaturi la presedintia partidului.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.