Un deceniu cu presedintele-jucator. Traian Basescu a ras, a plans si ne-a aratat cum se bea whiskey ca sa nu te imbeti

Dată publicare: 22-12-2014 09:42
Dată actualizare: 25-12-2014 09:54


In cei 10 ani de mandat, Traian Basescu a ras si a plans, ne-a invatat cum trebuie sa bei whiskey ca sa nu te imbeti, si-a aratat talentul de dansator si a injurat fara retineri.

A fost un presedinte iesit din tipar, despre care s-a spus ca ii plac scandalurile, pentru ca se simte ca pestele-n apa. Obisnuit cu timona, de pe vremea cand cutreiera marile si oceanele lumii, fostul comandant de nava a iesit din "furtunile" politice mai tot timpul invingator. Si nu e de mirare ca a castigat toate alegerile la care a participat.

Nascut in zodia Scorpionului si cu un fler politic iesit din comun, Traian Basescu este unul dintre putinii oameni politici de la noi care au reusit sa insufleteasca masele populare. Cu un puternic simt auto-ironic, a glumit adesea despre felul in care ii sta cravata sau despre suvita rebela cu care incerca sa ascunda lipsa podoabei capilare. "Perfectiunea in persoana", a decis sa renunte la suvita, de gura sotiei, dupa ce adierile de vant au lasat in urma scene memorabile, din timpul unor vizite de stat in Marea Britanie sau in Germania.

A dat sute de interviuri si tot atatea declaratii de presa in care a demonstrat ca are o dictie buna. Cu o singura exceptie: pentru Traian Basescu, verbul "sa aiba" este "sa aibe". In schimb, la capitolul limba engleza, seful statului si-a demonstrat de multe ori limitele.

Marca inregistrata Traian Basescu a devenit si rasul sau molipsitor... Dar cum si barbatii plang cateodata, Traian Basescu ne-a oferit si momente lacrimogene. Cateva legende, dar si mai multe acuzatii ale adversarilor politici, au vorbit despre presupuse episoade bahice ale presedintelui. Mai mult, Traian Basescu a explicat intr-o emisiune televizata cum sa bei wiskey fara sa te imbeti. Suporter declarat al Stelei, presedintele a petrecut pana dimineata, alaturi de Gigi Becali si de jucatorii Stelei calificarea in semifinalele Europa League.

In cei 10 ani de mandat, Traian Basescu a avut grija sa isi creeze imaginea de familist convins. Ori de cate ori a avut ocazia, si-a scos sotia la un restaurant, mai ales vara pe litoral, la Ciresica. De altfel, Traian Basescu a recunoscut adesea ca are o slabiciune la femei. Mioara Mantale, Anca Boagiu, Roberta Anastase sau Elena Udrea sunt doar cateva dintre doamnele promovate si sustinute de la Cotroceni de presedinte. Iar in cazul Elenei Udrea, aceasta a ramas cel mai apropiat politician la finalul celor 10 ani de mandat in fruntea tarii.

Personalitate puternica si conflictuala, deopotriva, Traian Basescu a intrat in conflict cu toata lumea. In primul rand, cu adversarii politici.

In timpul celor 10 ani de mandat, Traian Basescu si-a casatorit cele doua fiice si a devenit bunic de doua ori. Dupa ce se va pensiona politic, a promis ca il vom intalni in parc, plimbandu-si nepotii.


VIDEO PROTVPLUS.RO