Ultima cerinta a lui Traian Basescu inainte de a afla deznodamantul procedurilor de suspendare

04-07-2012 18:46

Traian Basescu in Parlament

Presedintele Traian Basescu transmite Parlamentului o cerere de reexaminare a legii pentru aprobarea OUG 33/2007 privind modificarea si completarea legilor energiei si gazelor.

Traian Basescu a propus si preluarea in noua Lege-cadru a dispozitiilor referitoare la organizarea ANRE.

Presedintele Basescu a trimis, miercuri, presedintelui Senatului Crin Antonescu cererea de reexaminare asupra Legii pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului 33/2007 privind modificarea si completarea Legii energiei electrice 13/2007 si Legii gazelor 351/2004.

In document, presedintele mentioneaza ca legea supusa reexaminarii are ca obiect de reglementare aprobarea cu modificari a OUG 33/2007 privind modificarea si completarea Legii energiei electrice si Legii gazelor, iar prevederile continute de ordonanta aprobata, dar si modificarile aduse prin legea de aprobare vizeaza organizarea si functionarea Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei.

"Invederam faptul ca prezenta lege de aprobare abroga dispozitii ale Legii energiei electrice si Legii gazelor, care sunt, la randul lor, mentinute in vigoare de catre noua Lege-cadru a energiei electrice si a gazelor naturale. Intrucat noua lege-cadru, cat si legea care face obiectul prezentei cereri de reexaminare si transmise la promulgare au un domeniu similar de reglementare, semnalam necesitatea asigurarii unei legislatii unitare. In acest scop propunem adoptarea de catre Parlament a unei Legi de respingere a OUG nr. 33/2007 si preluarea in noua Lege-cadru a energiei electrice si a gazelor naturale a dispozitiilor referitoare la organizarea si functionarea Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei", se arata in cererea de reexaminare.

Presedintele Basescu solicita reexaminarea Legii pentru aprobarea OUG 33/2007, in sensul respingerii ei.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO