Trecutul CONTROVERSAT al unora dintre cei propusi pentru ministerele lui Mihai Razvan Ungureanu

Ultima actualizare: 16-06-2012 07:24

Dincolo de pasiuni si declaratii inedite, unii dintre politicienii propusi pentru sefia ministerelor au un trecut controversat. Au ajuns in atentia publica in urma unor anchete deschise de procurori sau de Agentia Nationala de Integritate.

Altii s-au facut cunoscuti, in urma unor contracte incheiate... cu statul.

Gabriel Berca, propus pentru functia de ministru al Internelor

Numele viitorului ministru de interne, Gabriel Berca, a fost asociat scandalului Sterling. Este vorba de contractul prin care guvernul Tariceanu ar fi permis unei companii private sa aiba drept de concesiune asupra gazelor si petrolului din Marea Neagra. Ajuns ulterior la guvernare, Emil Boc si-a acuzat public predecesorul ca "a aprobat acordarea unui contract fara licitatie si a modificat cotele statului roman", insa Tariceanu a negat acuzatia.

In procesul penal dintre cei doi, a aparut si numele lui Berca, pe atunci secretar general al Guvernului Tariceanu. El a fost aratat cu degetul pentru modul in care actul aditional a fost introdus si aprobat in sedinta Guvernului. Procesul este inca pe rol, aflat in ultima faza de judecata, la Curtea de Apel.

Stelian Fuia, propus pentru functia de ministru al Agriculturii

Stelian Fuia a fost acuzat de Agentia Nationala de Integritate de fals in declaratii si de conflict de interese, cand era directorul unei statiuni de cercetare din Fundulea si actionar la o firma privata. Cea din urma a executat-o pe prima, luandu-i utilajele si cladirea. Parchetul general a dispus neinceperea urmaririi penale in cazul lui.

Andreea Paul Vass, propusa pentru functia de ministru al Economiei

Propusa pentru fotoliul de la economie, Andreea Paul-Vass, membru in comisia de listare a Hidroelectrica, a fost acuzata in presa de conflict de intrerese, dupa ce ANI a semnalat ca este cumnata cu seful asociatiei Brokerilor. Ea a refuzat aceasta nominalizare, marti seara, precizand doar ca a luat aceasta decizie din motive "personale". De asemenea, miercuri dimineata, ANI a dat un comunicat in care a anuntat ca mama Andreei Paul Vass - Marioara Vass - este cercetata pentru conflict de interese.

Inspectorii ANI spun ca Marioara Vass, consilier local al comunei Bobota din judetul Salaj a incheiat contracte intre firma sa si doua scolii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO