Basescu: "Majoritatea din Parlament e dispusa sa faca tandari statul de drept". Alianta PNL-PDL, un "compromis mizerabil"

Traian Basescu la dezbaterea PMP

Traian Basescu este invitat la o dezbatere a Fundatiei Miscarea Populara, prilej cu care a atacat dur PDL pentru "compromisul murdar" reprezentat de alianta cu PNL.

Presedintele Traian Basescu a participat la dezbaterea „Democratia si statul de drept din Romania” organizata de Fundatia Miscarea Populara la Palatul Parlamentului. Prilejul: se implinesc doi ani de la suspendarea din functie a sefului statului. Pe 6 iulie 2012 Parlamentul a decis suspendarea presedintelui, insa referendumul a fost invalidat din lipsa de cvorum.

Declaratiile presedintelui
"Statul de drept si democratia vor fi teme fundamentale la alegerile prezidentiale", si-a inceput presedintele discursul. BasescuI-a felicitat pe liderii PMP pentru rezultatul obtinut la alegerile europarlamentare.

Vorbind despre statul de drept, presedintele l-a catalogat pe Victor Ciorbea drept "cel mai fericit Avocat al Poporului de la Revolutie incoace - i s-a marit bugetul. Marele fost sindicalist va fi un Avocat al Poporului docil. Altfel ar fi atacat Ordonanta de Urgenta privind educatia, care a facut din educatie un chiosc de diplome", a spus Basescu.  

Presedintele a descris suspendarea din 2012 drept o "lovitura de stat". El i-a atacat atat pe cei care au intitat suspendarea - Victor Ponta si Crin Antonescu - cat si pe fostii sustinatori din PDL, calificati drept "oportunisti" care au trecut "in banca compromisului murdar". "In Romania avem nevoie de un partid nou", a declarat Basescu, referindu-se la PMP.

Citește și
Traian Basescu - cover
Basescu: "Le cer scuze romanilor pentru arestarea fratelui meu". Presedintele spune ca isi va duce mandatul pana in ultima zi
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

"Am facut si eu compromisuri, dar nu atat de mizerabile", a spus presedintele, referindu-se la fuziunea dintre PDL si PNL. Liberalii au fost printre cei care acum doi ani au sustinut suspendarea lui Basescu.

"Ceea ce avem acum la putere ne arata tentatia de a incalca regulile statului de drept si democratia", a incheiat presedintele

"PDL, brelocul liberalilor"
Dupa ce PMP a anuntat lansarea unui Pact pe statul de drept, Basescu a revenit, pentru a raspunde la intrebarile participantilor la dezbatere, Presedintele a spus ca e nevoie de "o solutie de unificare a dreptei" pentru alegerile prezidentiale. PMP e "o barcuta care poate deveni un pachebot", a declarat presedintele. "Liberalii trebuie sa declare clar ca regreta cele din vara anului 2012, cand a fost o lovitura de stat. Tupeul de a spune mergem inainte si luam ca breloc PDL depaseste ceea ce poate fi acceptat in politica"

"Avem in Parlament o majoritate care e dispusa sa faca tandari statul de drept", a mai spus Basescu, raspunzand la intrebari. "Reflexul PNL e sa se duca si sa se pupe cu PSD"

La eveniment mai participa liderul PMP, Elena Udrea, presedintele Fundatiei,  Cristian Diaconescu si fostul Avocat al Poporului, Gheorghe Iancu, si el suspendat in iulie 2012. Miscarea Populara va organiza si un mars in cursul zilei de duminica, legat tot de implinirea a doi ani de la suspendarea sefului statului.

Articol recomandat de sport.ro
Ireal! O bombă de 500 de kilograme, lângă un stadion din Bundesliga
Ireal! O bombă de 500 de kilograme, lângă un stadion din Bundesliga
Citește și...
Victor Ponta, dupa votul in Parlament pentru demisia lui Traian Basescu:
Victor Ponta, dupa votul in Parlament pentru demisia lui Traian Basescu: "Azi a existat USL"

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca apreciaza votul dat de PNL pentru declaratia politica a Parlamentului prin care se cere demisia presedintelui Traian Basescu, el aratand ca USL a existat in Legislativ, prin acest vot.

Basescu:
Basescu: "Le cer scuze romanilor pentru arestarea fratelui meu". Presedintele spune ca isi va duce mandatul pana in ultima zi

"Imi cer scuze romanilor pentru faptele fratelui meu", a spus Traian Basescu in prima declaratie, dupa ce fratele sau a ajuns in arest. "Traim fiecare in casa lui, avem fiecare viata lui si nu stiam despre faptele lui", a mai spus presedintele.

PMP este lasat pe dinafara in procesul unificarii dreptei. Klaus Iohannis:
PMP este lasat pe dinafara in procesul unificarii dreptei. Klaus Iohannis: "Se va face fara Traian Basescu"

Liderul interimar al PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, la Buzau, ca ”unificarea dreptei” consta in alianța dintre PNL și PDL, nicidecum cu PMP.

Recomandări
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern

„(...) se impune identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate”. Asta este una dintre concluziile unui mini-raport prezentat de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie. 

Doi angajați ai unei bănci sunt cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Doi angajați ai unei bănci sunt cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro

Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei persoane în vârstă de 64 de ani aproximativ 140.000 de euro, a informat, vineri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Eurostat: Prețurile plătite pentru energia electrică și gazele naturale de către români, printre cele mai mici din UE
Eurostat: Prețurile plătite pentru energia electrică și gazele naturale de către români, printre cele mai mici din UE

Eurostat a publicat statistica cu privire la prețurile plătite pentru energie electrică și gaze naturale de consumatorii casnici și non-casnici din cadrul Uniunii Europene (UE).