Basescu i-a multumit sefului SRI ca a rezistat la incercarile de influenta

Ultima actualizare: 22-10-2012 05:34
Traian Basescu si George Maior

Dupa ce a laudat activitatea SRI pe 2010, sustinand ca a fost cel mai bun an, presedintele Traian Basescu i-a multumit si directorului Serviciului, George Maior. Motivul: a rezistat la orice fel de incercare de influentare a numirilor in SRI.

Presedintele Traian Basescu a facut aceasta apreciere la finalul sedintei de bilant pe 2010 - un an despre care a spus ca a marcat modernizarea Serviciului Roman de Informatii, in acelasi timp cu restructurarea sa. Basescu a aratat ca aceasta modernizare s-a putut realiza si datorita lui George Maior, care a tinut Serviciul departe de influenta numirilor pe criterii politice.

De altfel, seful statului spus ca, din 2004, de cand este presedinte, nu a acceptat niciun fel de interventie in numirile la nivel judetean sau central in SRI. "Domnul Maior va poate confirma ca niciodata nu i-am cerut nici macar numirea unui ofiter undeva intr-un judet sau altul, daramite sa-i cer vreodata numirea unei sef de sectie sau a unui om din conducerea serviciului", a spus Traian Basescu.

SRI tine sub supraveghere situatia din Libia

Presedintele Traian Basescu a vorbit la sedinta de bilant a SRI si despre situatia din Libia. El a declarat ca riscul terorist ar putea creste, din cauza evenimentelor de la Tripoli, dar ca Romania nu va fi o tinta.

"Am atras atentia in cadrul bilantului si asupra riscului terorist care, in opinia noastra, urmare a interventiei din Libia, va creste, fara a avea Romania ca principala tinta. Dar exista riscul, ca urmare a interventiei, sa avem o perioada de instabilitate in nordul Africii, sa fie atrase grupari islamiste extremiste in activitati teroriste, ca urmare a interventiei din Libia si trebuie sa se ia din timp toate masurile ca eventuale cresteri ale riscului terorist sa nu ne prinda nepregatiti", a spus Traian Basescu.

La data de 26 martie 2011 se implinesc 21 ani de la infiintarea SRI. Presedintele Traian  Basescu a semnat, marti, decretele de acordare a gradului de general de brigada cu o stea pentru sase ofiteri din cadrul SRI.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO