Traian Basescu, in vizita la Chisinau: Cand termin mandatul de presedinte, vin aici sa ma spovedesc

×
Codul embed a fost copiat

Presedintele Traian Basescu a fost primit miercuri dimineata de omologul moldovean Nicolae Timofti.

Ceremonia oficiala organizata la Resedinta de Stat a acestuia s-a desfasurat in conditiile in care in apropiere au avut loc doua mici manifestatii ale unionistilor si celor care se opun acestui act.

Seful statului roman a fost intampinat de Nicolae Timofti pe Bulevardul din fata Resedintei sale de Stat, cu ceremonial militar, insa la cele doua capete ale strazii au avut loc manifestatii ale unor mici grupuri care au scandat lonzici pro Basescu si pro Romania, iar pe de alta parte impotriva presedintelui Basescu si a unirii celor doua tari.

Grupul de manifestanti unionisti era constituit din circa 25-30 de persoane, cu steaguri tricolore romanesti. Manifestantii au strigat "Basescu, Basescu!", "Unire, Unire!", "Romania!".

Ceilalti manifestanti au scandat impotriva presedintelui Basescu si "Jos Unirea!", grupurile dispersandu-se dupa intrarea celor doi oficiali in Resedinta presedintelui moldovean.

Citește și
Traian Basescu Francois Hollande
Mesajul lui Traian Basescu adresat lui Hollande, dupa "tragedia feroviara de proportii" din Franta
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

"AVEM UN PARTENERIAT DE SANGE"

"Nu e ultima vizita. Am sa mai vin. Am sa spun ce am facut pentru Republica Moldova dupa ce termin mandatul. Mai am un an si jumatate. Cand termin mandatul, prima vizita o fac la Chisinau si ma spovedesc privind ce am reusit sa fac pentru Republica Moldova”

"Va multumesc pentru invitatia de a vizita RM. Este o vizita pe care o fac cu multa placere si cu dragoste pentru Republica Moldova si cetatenii sai. In 8 ani si jumatate am mers pe toate continentele lumii. Am trecut demult la faza in care nu mai aveam emotii, dar singura vizita in care mai am emotii este atunci cand vin in Republica Moldova”

"In ultimele luni, apare o opozitie interna, desi in trecut impreuna cu Voronin vorbeam de drumul european. Acum, sa inteleg ca domnul Voronin a uitat ca s-a nascut si are parinti la Dubasari si apar optiuni pe care eu nu mi le pot explica. N-am vazut cetateni ai RM cu ochi oblici, optiunea este spre integrare europeana."
"Noi avem un parteneriat de sange, pentru ca asa ne-a lasat Dumnezeu."
, a declarat Traian Basescu, in vizita la Chisinau, noteaza InProfunzime.md

TINTELE VIZITEI LUI TRAIAN BASESCU LA CHISINAU

Basescu va mai avea intalniri cu premierul Iurie Leanca, presedintele Parlamentului, Igor Corman, cu primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, precum si cu liderii partidelor guvernamentale: Vladimir Filat - Partidul Liberal-Democrat, Marian Lupu - Partidul Democrat si Mihai Ghimpu - Partidul Liberal.

Presedintele Basescu va depune in cursul dupa-amiezii o coroana de flori la Monumentul "Stefan cel Mare si Sfant" din centrul Chisinaului, moment la care, potrivit relatarilor presei moldovene, a fost anuntata o manifestatie a membrilor Partidului Comunist al fostului presedinte Vladimir Voronin, impotriva sefului statului roman.

Din delegatia presedintelui roman fac parte seful Cancelariei, Cristian Diaconescu, consiliderul prezidential Iulian Chifu si secretarul de stat in MAE Bogdan Aurescu.

Articol recomandat de sport.ro
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Citește și...
"Romania are nevoie sa fie asistata inca doi ani." Temele discutiei Basescu - Lagarde la Cotroceni

Traian Basescu a primit-o la Cotroceni pe directorul general al Fondului Monetar International, Christine Lagarde.

Mesajul lui Traian Basescu adresat lui Hollande, dupa
Mesajul lui Traian Basescu adresat lui Hollande, dupa "tragedia feroviara de proportii" din Franta

Presedintele Traian Basescu a transmis sambata un mesaj omologului francez, Francois Hollande, ca urmare a gravului accident feroviar petrecut vineri seara in apropiere de Paris, soldat cu cel putin sase persoane decedate, iar alte 30 ranite.

Recomandări
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja

Medicul Cătălin Cîrstoiu nu va mai fi candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei. Decizia a fost luată de Coaliție după o ședință maraton, care a durat peste 14 ore. 

Kievul se mai și refuză. Statele NATO care nu vor să furnizeze Ucrainei arma pe care o cere cu insistență
Kievul se mai și refuză. Statele NATO care nu vor să furnizeze Ucrainei arma pe care o cere cu insistență

În așteptarea ajutorului american, Kievul face presiuni la nivel european pentru a obține sisteme de apărare anti-rachetă. Ucraina are nevoie urgentă de șapte astfel de baterii și, până acum, a obținut un angajament și multe promisiuni.

Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL conduce detajat în intenţii de vot la alegerile europarlamentare. Cine ocupă locul secund
Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL conduce detajat în intenţii de vot la alegerile europarlamentare. Cine ocupă locul secund

Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna aprilie, la comanda News.ro.