Toader, amenințat cu remanierea dacă nu vine cu o nouă OUG. PSD ar fi scris deja un text

Ultima actualizare: 11-03-2019 20:07

Social-democraţii i-au dat un ultimatum lui Tudorel Toader. În cel mult două săptămâni, ministrul ar trebui să vină cu o nouă ordonanţă privind legile justiţiei, ce ar trebui să pună capăt modificărilor Codului penal şi civil.

În caz contrar, social-democraţii, îl ameninţă cu remanierea. Chiar Liviu Dragnea i-ar fi cerut demisia în mai multe rânduri, susţin surse din partid.

Liderii PSD s-au întâlnit la Parlament pentru a discuta, între altele, şi situaţia de la Justiţie. Social-democraţii nu şi-l mai doresc pe Tudorel Toader ministru, dar nici nu pot vota moţiunea opoziţiei împotriva lui. De aceea, au amânat cu o săptămână votul şi i-au cerut lui Tudorel Toader să semneze o nouă ordonanţă de urgenţă în justiţie.

"Domnul Tăriceanu mi-a spus un lucru firesc, de bun simţ - ministrul Justiţiei este asumat de PSD, deci nu poate ALDE să impună să fie păstrat sau remaniat un ministru de la PSD, aşa este corect, aşa s-a construit această coaliţie", a sous Liviu Dragnea.

Totuşi, până acum liderul ALDE nu a fost de acord cu înlocuirea lui Tudorel Toader şi a părut că nu cedează presiunilor venite de la PSD. Însă, social-democraţii profită de moţiunea opoziţiei şi fac din nou presiuni. Textul are mari şanse să treacă, dat fiind că în rândul PSD sunt mulţi nemulţumiţi de activitatea ministrului, iar UDMR a anunţat că va vota alături de opoziţie.

Viorica Dăncilă: "Sincer, nu-mi place să fac scenarii. Să vedem ce se întâmplă şi pe urmă vom vedea ce decizie luăm."

Potrivit unor surse, social democraţii au scris deja un text ce ar trebui să modifice Codul penal şi civil.

Potrivit unor surse, în text nu ar fi incluse şi articolele referitoare la soarta deciziilor pronunţate de completurile de cinci, care nu au mai putut fi contestate prin căi extraordinare de atac şi nici la anularea probelor obţinute pe baza protocoalelor.

Ministrul Tudorel Toader nu ar vrea însă să-şi asume documentul şi a transmis PSD prin mai multe canale că nu îşi va da demisia.

Cât priveşte nemulţumirea magistraţilor şi protestele actorilor care au ieşit în stradă să se solidarizeze cu aceştia, Liviu Dragnea a avut un mesaj surprinzător - "Și eu îi sprijin pe magistrați, pe magistrații din România. Cu toate puterile mele".

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO