Televiziunea publica, aproape de dezastru. Premierul se intalneste la Parlament cu seful TVR, sa gaseasca o solutie

Ultima actualizare: 28-03-2014 06:59
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta se va intalni, marti, la Palatul Parlamentului, cu presedintele-director general al televiziunii publice, Stelian Tanase, informeaza Guvernul.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca liderii coalitiei de guvernare au decis declansarea procedurilor pentru numirea unui nou CA al TVR, el aratand ca, in opinia sa, Stelian Tanase trebuie sa-si continue activitatea la sefia TVR. El a spus ca, daca decizia va fi ca Stelian Tanase sa continue la sefia TVR, atunci va avea marti o intrevedere cu acesta pentru prezentarea solutiilor pentru perioada urmatoare. "Daca aceasta va fi decizia, maine voi avea o intalnire cu domnul Tanase si probabil impreuna cu domnia sa, eu voi anunta partea ce tine de Guvern iar domnia sa ceea ce intentioneaza, daca va ramane presedinte-director general, ca strategie pentru urmatoarea perioada", a spus Ponta.

Intrebat daca are in vedere stergerea datoriilor TVR, Ponta a raspuns: "Nu. Partea care tine de Guvern reprezinta un set de masuri care sa permita relansarea si restructurarea TVR".

Intr-un interviu acordat recent agentiei Mediafax, Stelian Tanase a declarat ca TVR este in pericol sa intre in incapacitate de plata chiar in acest an, precizand ca instrumentele pentru salvarea televiziunii se afla la Guvern si la liderii politici. Acesta a precizat ca nu a mai vorbit de mult timp nici cu Crin Antonescu, nici cu Victor Ponta: "Cred ca trebuie niste consultari. E nevoie de sprijin politic, e nevoie de un plan acceptat de liderii politici pe un termen de doi-trei ani, e nevoie de liniste, ca sa avem macar 10% sanse sa salvam televiziunea. Daca nu, va intra in incapacitate de plata chiar in cursul acestui an. Dar, daca nu mi se da acest sprijin strict necesar, voi demisiona. Va trebui o reforma mult mai adanca si va fi o situatie alarmanta pentru televiziune si eu nu vreau sa se intervina numai in conditii de forta majora. Nu vreau ca TVR sa ia foc si sa chemam pompierii".

TVR are o datorie istorica de 150 de milioane de euro si ea nu este atat produsul erorilor manageriale ale directorilor care s-au succedat, ci al unor reglementari, al unor acte normative care au privat televiziunea de mari resurse, a declarat Stelian Tanase.

Pentru salvarea Televiziunii Romane este necesara o "solutie combinata", care sa cuprinda mai multe scenarii, intre care modificarea Legii de functionare a TVR este cel mai important, alaturi de indexarea taxei pana la 8,5 lei/ luna/ gospodarie, stergerea datoriilor TVR (avansata chiar de Ministerul de Finante) sau intrarea in insolventa. in acest ultim caz, Stelian Tanase a confirmat existenta la Guvern a unui proiect de Ordonanta de Urgenta pentru modificarea actualei legi de functionare a TVR, astfel incat televiziunea sa poata intra in insolventa.

Stelian Tanase a fost numit director general interimar al Televiziunii Romane, de Parlament, pe 20 decembrie 2013.

Fostul Consiliu de Administratie al TVR, care era condus de presedintele-director general al televiziunii publice Claudiu Saftoiu, a fost demis pe 10 decembrie de Parlament, odata cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe anul 2012.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO