Tariceanu a fost ales presedinte al PLR: "Acest vot imi da speranta ca voi ajunge presedintele Romaniei"

Ultima actualizare: 05-08-2014 07:17

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a fost ales, sambata, in functia de presedinte al Partidului Liberal Reformator (PLR).

Uulterior, el a declarat in fata delegatilor veniti la Congres ca acest vot ii da speranta si increderea ca va ajunge si presedintele Romaniei. "In ceea ce ma priveste, votul dumneavoastra imi da speranta si incredere ca voi ajunge presedintele Romaniei si voi ajunge sa-i reprezint pe toti romanii ca un presedinte care isi intelege misiunea, o misiune dificila, de responsabilitate, care inseamna a realiza coeziunea la nivelul societatii, de a aduna energii in jurul unui proiect maret care sa ne faca mai mandri si mai demni”, a mai spus Tariceanu.

El si-a mai declarat si convingerea ca echipa PLR va reusi sa dea primul presedinte liberal al Romaniei. „Dragi colegi, toti cei care suntem azi aici pe scena si am fost alesi de dumneavoastra am primit un vot de incredere, un vot pe care eu il intepretez intr-un mod foarte simplu si clar: ne-ati mandatat sa ducem mai departe liberalismul in Romania si va multumim”, a spus Tariceanu, in debutul discursului sau.

El a precizat ca isi doreste ca echipa aleasa in fruntea partidului sa reprezinte liberalismul in fata tuturor romanilor.

Tariceanu a fost ales presedinte al PLR cu 1167 de voturi „pentru” din 1183 voturi valabil exprimate. Totodata, a fost aleasa si structura de conducere a PLR, formata din 19 vicepresedinti si 27 de membri ai Biroului Politic Central. Tariceanu a fost singurul candidat la functia de presedinte al partidului.

Pentru cele 19 functii de vicepresedinte PLR au candidat 19 persoane: Daniel Barbu, Catalin Beciu, Radu Boroianu, Steluta Cataniciu, Petru Ehegartner, Gratiela Gavrilescu, Andrei Gerea, Virgil Guran, Sorin Iliesiu, Nicu Marcu, Marius Mateescu, Nicolae Nasta, Ion Pargaru, Dan Paun, Ovidiu Silaghi, Mihai Stanisoara, Radu Stroe, Jan Tucan, Ioan Utiu. Dupa ce a incheiat lucrarile Congresului, Tariceanu a invitat membrii BPC la o reuniune in salonul oficial.

Congresul PLR s-a desfasurat, vineri si sambata, la Palatul Parlamentului. In prima zi a reuniunii a fost adoptat Statutul partidului. Vineri, la deschiderea lucrarilor Congresului PLR au participat liderii PSD, UNPR si PC, Victor Ponta, Gabriel Oprea si, respectiv, Daniel Constantin.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO