SURSE: Referendumul pentru demiterea lui Basescu, intr-o singura zi, cu program extins pana la 22:00

16-07-2012 17:50

basescu

Referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Basescu se va desfasura intr-o singura zi, dar va fi extins programul sectiilor de votare, referendumul urmand sa aiba loc intre orele 07.00 si 22.00, au declarat pentru "Gandul" surse din USL.

Lideri ai USL au declarat la finele saptamanii trecute ca ar fi posibil ca referendumul pentru demitere sa aiba loc in doua zile.

Surse USL au declarat pentru "Gandul" ca s-a abandonat aceasta idee, urmand sa fie prelungit programul sectiilor de vot, acestea urmand sa fie deschise pe 29 iulie, de la ora 07.00 la orele 22.00. In programul initial, cetatenii puteau vota intre orele 08.00 si 20.00. Astfel, programul a fost extins cu trei ore.

Premierul Victor Ponta a declarat la "Gandul Live" ca legea referendumului va fi modificata potrivit deciziei Curtii Constitutionale, astfel incat presedintele sa fie demis cu votul majoritatii, daca la urne se prezinta jumatate plus unu din cei inscrisi pe listele electorale.

Presedintele interimar, Crin Antonescu, se întâlneşte, luni, la Palatul Cotroceni, cu premierul Victor Ponta si presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, intalnirea avand loc inaintea sedintelor in care parlamentarii vor adopta o decizie legata de legislatia privind referendumul.

Parlamentul a fost convocat in aceasta saptamana in sesiune extraordinara pentru a discuta legat de legea referendumului si pentru a stabili atributiile Curtii Constitutionale.

Presedintele suspendat, Traian Basescu, le-a cerut liderilor USL sa spuna cat mai repede care sunt conditiile in care se va desfasura referendumul pentru demiterea sa.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO