Atmosfera incinsa la PDL. Gheorghe Stefan isi da demisia din functia de vicepresedinte

Ultima actualizare: 22-09-2012 04:02

Colegiul Director al PDL s-a intrunit la Palatul Parlamentului pentru a discuta despre rezultatele obtinute la alegerile locale 2012 si strategia care ar trebui adoptata la parlamentare.

Gheorghe Stefan a declarat, joi, inainte de sedinta Colegiului Director al PDL, ca demisioneaza din functia de vicepresedinte al partidului. El a mentionat ca rezultatul PDL in alegerile locale este "nesatisfacator".

"Am demnitate si demisionez. E punctul meu de vedere, sa faca ce vor", a mai spus Gheorghe Stefan.

La randul sau, vicepresedintele PDL Monica Macovei a declarat inaintea sedintei Colegiului Director, ca trebuie ca democrat-liberalii sa ia decizii "cu mandatele pe masa". "Sa luam decizii cu mandatele pe masa", a spus Macovei, la sosirea la sedinta Colegiului Director.

Nu in ultimul rand, prim-vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur, liderul organizatiei judetene a partidului, a anuntat ca va cere in sedinta Colegiului Director depunerea mandatului conducerii partidului. Intrebat ce va cere in sedinta Colegiului Director, Flutur a spus: "Depunerea mandatului BPN".

Intrebat daca isi depune mandatul din conducerea PDL, secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat ca el sustine orice masura care vizeaza bunul mers si reasezarea partidului si ca este suficient de constient de ceea ce trebuie sa faca. "Nu induceti o anumita atitudine, sunt suficient de constient de ceea ce trebuie sa fac, dar nu aici, ci in cadrul Colegiului Director. Va asigur ca va fi o masura care va viza reasezarea partidului si revigorarea lui".

La insistentele ziaristilor pe tema demisiei sale, Oltean a adaugat: "Sigur ca orice masura care vizeaza bunul mers al partidului si reasezarea lui este luata de mine, indiferent care este ea, pentru ca mai presus de orice trebuie ca partidul sa depaseasca acest moment dificil si sa se pregateasca pentru alegeri".

Oltean a mai spus ca discutia din Colegiul Director va fi responsabila, foarte corecta, sincera si se va pune mai presus de orice partidul si pregatirile pentru alegerile din toamna "si nu interesul unuia sau altuia dintre membri BPN sau din afara biroului".

Inainte de sedinta, presedintele PDL, Emil Boc, a declarat ca presedintele Traian Basescu nu va participa la sedinta Colegiului Director al partidului, programata pentru ora 14.00. Emil Boc a mai spus ca situatia trebuie privita "cu luciditate".

Presedintele PDL a precizat ca in Colegiul Director "cu siguranta" va fi luata o decizie care sa maximizeze sansele partidului pentru alegerile din toamna, tinand cont de contextul actual si privind cu luciditate si responsabilitate.

Boc nu a vrut sa dea alte detalii, spunand ca toate chestiunile de partid se discuta in interior, nu prin mass-media.

Surse din PDL declarasera anterior pentru Mediafax ca presedintele Basescu a fost invitat la sedinta Colegiului Director al partidului. Potrivit surselor citate, presedintele PDL, Emil Boc, si sustinatorii acestuia din partid ar dori ca la reuniunea democrat-liberalilor sa fie prezent si presedintele Traian Basescu, asa cum a fost prezent si la Conventia Nationala a partidului.

Unii lideri ai PDL ar dori schimbarea din functie a lui Emil Boc impreuna cu intreaga conducere, in timp ce altii spun ca nu este momentul si ca partidul ar trebui sa se concentreze pe alegerile parlamentare.

Aceasta este prima reuniune a conducerii PDL dupa alegerile locale si este posibil sa fie o sedinta tensionata. Initial, sedinta era anuntata pentru ora 11.00, dar apoi aceasta a fost amanata pentru ora 14.00, insa reprezentanti ai PDL spun ca nu stiu unde va avea loc - la sediul partidului din Modrogan sau intr-un alt loc, dorindu-se evitarea intalnirii cu presa.

Senatorul PDL Radu Berceanu a declarat, miercuri, ca actuala conducere a PDL trebuie sa se dea la o parte, fiind necesara organizarea unui congres extraordinar al partidului, care sa aleaga o noua echipa. Berceanu, liderul PDL Dolj, a anuntat ca, joi, in Colegiul Director, ii va cere demisia lui Emil Boc din fruntea PDL.

Radu Berceanu a sustinut ca intreaga conducere centrala a partidului trebuie sa plece. "Nu poti sa vrei sa fii sef si cand se intampla ceva sa nu ai nicio responsabilitate", a sustinut Berceanu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO