Ilie Nastase va candida la Senat din partea Partidului Conservator. "Vreau sa ajut sportul romanesc"

Ultima actualizare: 26-04-2014 07:08
Ilie Nastase

Fostul tenismen Ilie Nastase a fost anuntat oficial de PC drept candidat la alegerile parlamentare partiale, pentru colegiul din Sectorul 4 ramas liber dupa demisia lui Dan Voiculescu din Senat, el spunand ca vrea sa ajute sportul romanesc.

Biroul Executiv al PC a validat, la sedinta de miercuri, propunerea ca Ilie Nastase sa candideze pentru Senat, potrivit Mediafax.

De asemenea, conducerea PC a validat candidatura lui Laurentiu Mihai, membu al formatiunii conservatoare, pentru un alt loc de senator intr-un colegiu din Sectorul 4, eliberat prin demisia lui Victor Ciorbea din Senat. Cei doi candidati au fost prezentati, in conferinta de presa care a urmat sedintei Biroul Executiv, de catre presedintele PC Daniel Constantin si de primarul Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone.

In interventia sa, Ilie Nastase a spus ca vrea sa se implice pentru a ajuta sportul romanesc si a mentionat nevoia de a se adopta o lege a sponsorizarii in acest domeniu. Fostul tenismen a precizat ca a devenit membru al PC si ca este in acest partid deoarece este primul care s-a gandit la el.

"De 35 de minute sunt membru PC. Am avut propuneri si din alta parte, dar am cazut la mijloc, pentru ca nu se stia cine e presedintele acelui partid si atunci am renuntat foarte repede si am venit spre PC", a afirmat Nastase. El a spus ca PC este primul partid care s-a gandit la el. "Vreau sa le multumesc ca s-au gandit la mine, nu stiu daca erau altii care se gandeau la mine, poate semnam cu alt partid, dar dansii au fost primii si aici sunt", a adaugat Nastase.

Ilie Nastase a aratat ca are o experienta din 1996 cand a candidat la Primaria Capitalei si ca vrea sa se implice sa ajute sportul romanesc.

"Dansii au fost primii care m-au contactat si au dorit sa intru in partid. Am o experienta, am avut in 1996 atunci cand am candidat la Primaria Capitalei, acum vreau sa fac altceva, sa ma implic foarte mult sa ajut sportul romanesc, deja e un lucru foarte bun ca avem un ministru la Sport care este o fosta sportiva si cred ca ne-a venit si noua mintea la cap sa punem un sportiv acolo. Vreau sa ma implic in legea sponsorizarii, care in orice tara sanatoasa exista, doar noi trebuie sa o copiem si sa acceptam si sa o votam pentru ca altfel sportul romanesc va muri. Sunt foarte putini oameni care scot din buzunar bani sa bage in sport, unul este Gica Hagi si trebuie sa-l felicit", a mai spus Nastase.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO