Despre ce au vorbit Traian Basescu si Klaus Iohannis in intalnirea de la Cotroceni. Mesajul publicat pe pagina de Facebook

Ultima actualizare: 20-12-2014 08:25

Klaus Iohannis si Traian Basescu s-au intalnit la Palatul Cotroceni pentru un schimb de informatii legate de preluarea functiei de presedinte.

UPDATE 19:00 Klaus Iohannis a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj despre intalnirea cu Traian Basescu.

"In aceasta seara, m-am intalnit la Palatul Cotroceni cu presedintele in exercitiu, Traian Basescu, pentru un schimb de informatii legate de functia prezidentiala pe care o voi prelua duminica, 21 decembrie, dupa investirea de catre Parlament. Ma voi reintalni cu Presedintele Basescu duminica, tot la Cotroceni, cu prilejul ceremoniei festive prin care se va face transferul de putere", a scris presedintele ales pe contul sau de pe reteaua de socializare.

Ce anuntase purtatorul de cuvant desemnat al lui Iohannis

Tatiana Niculescu Bran a precizat ca cei vor discuta institutionale ale predarii-preluarii mandatului. "Presedintele ales, Klaus Iohannis, și presedintele Traian Basescu vor avea in aceasta seara, la ora 17.00, o intalnire la Palatul Cotroceni. Cei doi presedinti vor discuta detaliile institutionale ale predarii-preluarii mandatului de presedinte al Romaniei", a declarat Tatiana Niculescu Bran.

Ea a mentionat totodata ca duminica, dupa investirea presedintelui Iohannis in Parlament, va avea loc, la Palatul Cotroceni, o scurta ceremonie festiva care va marca transferul de putere intre cei doi presedinti.

Anterior, surse oficiale au declarat, pentru MEDIAFAX, ca presedintele Traian Basescu si presedintele ales Klaus Iohannis urmeaza sa aiba o intalnire, miercuri dupa-amiaza, la ora 17.00, la Palatul Cotroceni. Intrevederea are loc cu cateva zile inainte de incheierea mandatului presedintelui Basescu si investirea in functie a lui Klaus Iohannis. Klaus Iohannis va depune juramantul de investitura in functia de presedinte al Romanei, duminica, intr-o sedinta solemna a Parlamentului.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO