Basescu: "Ponta ar fi un pericol la Cotroceni, un mitoman nu poate fi presedinte". Premierul: "A fost o criza de nervi"

×
Codul embed a fost copiat

StirilePROTV.ro au transmis LIVE declaratiile pe care presedintele Traian Basescu le-a facut, marti seara, de la Palatul Cotroceni.

Sinteza declaratiilor lui Traian Basescu:

"Victor Ponta ignora interesul public de a ajuta romanii sa inteleaga cat de importante sunt alegerile europarlamentare. Cresterea economica nu se datoreaza guvernului, nicio economie nu creste atunci cand ii torni in cap inca 35 de taxe.

Comportamentul lui Ponta ma obliga sa anunt public ca ii voi fi un opozant fara retinere pentru toate actiunile pe care le va face pentru a-si asigura un avans urias fata de ceilalti candidati in campania pentru prezidentiale. Start furat, asta stie el sa faca, sa fure.

Premiza de la care plec este legata de faptele lui de pana acum, de ce acest om nu trebuie sa fie presedintele Romaniei. Plec de la pozitiile publice pe care Ponta le are in calitatea de premier cand un baron din partidul sau este anchetat pentru fraude sau condamnat pentru frauda. Mereu a fost un aparator al acestora si un dusman al justitiei.

Citește și
Traian Basescu
Traian Basescu: Pozitia lui Ponta de a evita intalnirile cu trimisii SUA e foarte bine primita la Moscova
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Vezi AICI detalii despre plangerea Guvernului impotriva lui Basescu.

Intotdeauna a aparut si pe Mazare si pe Duicu, pe oricine a fost chemat sa raspunda in fata procurorilor. Fara o clarificare a modului in care Ponta procedeaza exista riscul ca in cazul in care acest premier in functie va ajunge presedinte Romania sa devina o tara condusa de baroni, de baroni si puscariabili.

Acesta ar fi un prim motiv pentru care Ponta este un pericol daca va ajunge presedintele Romaniei. Un alt motiv este ca Ponta este dependent de foarte multi oameni, nu este un om liber. A fost ales in propriul partid ca urmare a unor aranjamente carora le este dator, aranjamente facute de baron pentru a-l alege ca presedinte PSD. Din acest motiv Ponta are un comportament de subordonare fata de cei carora le datoreaza functiile de presedinte PSD si premier.

Ponta este un politician corupt si argumentez cu OUG prin care a dat in administrare 2.800 de hectare de la Academia Agricola la CJ Braila, pentru ca asa i-a cerut baronul. Un alt element de coruptie este ca a preferat sa mareasca taxele pe combustibil, pentru a crea resursa financiara pe care sa o dirijeze la Dragnea, pentru ca baronii care il tin la putere sa beneficieze de resurse alocate de Dragnea catre presedintii de Consilii Judetene.

A incercat sa treaca legea gratierii si a aministiei. Intra in obligatiile pe care Ponta le avea fata de cei corupti si intrati in vizorul institutiilor statului sau au fost deja condamnati. Este coruptie prin legi si hotarari de guvern.

Ponta este si un om las si mincinos. Nu spun ca un om politic nu poate sa greseasca. Eu am recunoscut ori de cate ori a fost cazul. Nu o sa vedeti asa ceva la Ponta. Minte fara rusine, este un mitoman. Ce incredere poti sa ai intr-un om care pentru a iesi dintr-o situatie foloseste orice tertipuri. Un mitoman nu poate fi presedintele unei tari.

A creat ambiguitate privind interesele strategice ale Romaniei. Ar fi o greseala sa tratam SUA in acelasi fel cu orice alta tara. Sunt un adept al unei bune relatii cu China, dar de aici pana la a crea confuzie si a scoate drapelul UE in Parlament cand vine premierul Chinei este jenant. Aceste lucruri creaza confuzie la linia pe care Romania doreste sa evolueze in continuare. Am construit aceasta relatie in timp, dar toti stiu ca mandatul meu e la sfarsit si nimeni nu are garantia ca Ponta va continua linia construita timp de zece ani. Un parteneriat cu SUA care acopera securitate nationala, dezvoltare economica, schimburi, este a treia mare reusita a politicii romanesti, dupa intrarea in UE si NATO. Il doare gura sa spuna ca Rusia a anexat Crimeea si intretine conflictul.

Ponta incalca Constitutia Romaniei. Politica externa, apararea tarii si ordinea publica. Sunt puncte unde premierul este obligat sa informeze presedintele. Ponta nu a facut pana acum nicio informare. Astazi a comis-o iar, au discutat despre Ucraina, pentru care dorea el CSAT. A discutat o problema de aparare a tarii fara sa-l notifice pe presedinte.

Incercarea de a-si atribui responsabilitati pe care nu le are. Este preocupat de MApN, de, cum spunea el, faptul ca ne bate razboiul la usa. Si-a pierdut busola. Si-a depasit grosolan atributiunile prin declaratiile pe care le-a facut.

Este o declaratie avertisment la adresa premierului si o invitatie sa-si faca treaba lui, eu o fac pe a mea", a spus Basescu.

Ponta: Iesirea lui Basescu a fost o criza de nervi, este profund incontrolabil

Iesirea de marti seara a presedintelui Traian Basescu nu a fost o declaratie de presa, ci o criza de nervi, a declarat premierul Victor Ponta, adaugand ca probabil va urma un lung sir de crize de nervi deoarece presedintele este "profund incontrolabil".

"Eu asta seara nu am vazut o declaratie de presa, ci o criza de nervi a unei persoane cu foarte putina stapanire de sine. Va urma un lung sir de crize de nervi din partea celui care ne-a taiat salariile si pensiile, un sir de crize si nervi la Parchet pentru ca cred ca ar trebui sa raspunda chiar penal. Este un om care nu isi mai poate stapani nervii, un asemenea individ trebuie tinut cat mai departe pentru ca e profund incontrolabil", a spus Ponta, conform Mediafax, care citeaza Romania TV.

Articol recomandat de sport.ro
A vrut să facă balet, dar a ajuns campioană în alt sport
A vrut să facă balet, dar a ajuns campioană în alt sport
Citește și...
Traian Basescu: Accept provocarea de a participa la o dezbatere despre starea natiunii cu premierul Ponta
Traian Basescu: Accept provocarea de a participa la o dezbatere despre starea natiunii cu premierul Ponta

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, la Gandul Live, ca accepta provocarea moderatorului de a participa, alaturi de premierul Victor Ponta, la o dezbatere, inainte de alegerile europarlamentare, despre starea natiunii.

Traian Basescu: Pozitia lui Ponta de a evita intalnirile cu trimisii SUA e foarte bine primita la Moscova
Traian Basescu: Pozitia lui Ponta de a evita intalnirile cu trimisii SUA e foarte bine primita la Moscova

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, la Gandul Live, ca pozitia premierului Victor Ponta de a evita intalnirile cu trimisii Statelor Unite ale Americii este "foarte bine primita la Moscova".

Sesizarea Guvernului in cazul implicarii lui Basescu in campania electorala va fi judecata pe 21 mai. Ce risca presedintele
Sesizarea Guvernului in cazul implicarii lui Basescu in campania electorala va fi judecata pe 21 mai. Ce risca presedintele

Guvernul a transmis Curtii Constitutionale sesizarea privind implicarea presedintelui Traian Basescu in campania electorala, aceasta urmand sa fie analizata pe data de 21 mai.

Recomandări
Liderul PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, urmărit penal de DNA, și-a depus candidatura pentru un nou mandat la CJ Prahova
Liderul PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, urmărit penal de DNA, și-a depus candidatura pentru un nou mandat la CJ Prahova

Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus, miercuri, semnăturile şi dosarul de candidatură la Consiliul județean Prahova.

Dmitro Kuleba: Era păcii în Europa s-a încheiat. Trebuie să-şi sporească apărarea
Dmitro Kuleba: Era păcii în Europa s-a încheiat. Trebuie să-şi sporească apărarea

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, salută pachetul de ajutor din partea SUA în valoare de 61 miliarde de dolari.

 

Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”
Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va negocia cu acesta pentru retragerea din cursa electorală.