Stelian Tanase a fost numit de Parlament presedinte director general interimar al TVR

Ultima actualizare: 23-12-2013 06:52
Stelian Tanase a fost numit de Parlament presedint...
Stelian Tanase a fost numit de Parlament presedint...

Stelian Tanase a fost numit de plenul reunit al Parlamentului in functia de presedinte director general interimar al TVR.

Numirea lui Stelian Tanase la conducerea interimara a TVR a fost aprobata cu 405 voturi "pentru" si doua voturi "impotriva".

Votul a fost secret, pe buletine. Parlamentarii PDL s-au retras din sala inaintea votului.

Dupa vot, Stelian Tanase a refuzat sa dea declaratii presei.

Interimatul lui Stelian Tanase la sefia SRTv, potrivit hotararii Parlamentului, adoptata cu unanimitate de voturi, va dura pana la numirea de catre plenul celor doua Camere a noului Consiliu de Administratie si a presedintelui consiliului de administratie al SRTv.

In documentul citat se mai arata directorul general interimar va exercita atributiile prevazute in articolele 28, 29 si 30 din Legea 41-1994 privind organizarea si functionarea SRTv.

Stelian Tanase - scriitor, politolog, scenarist, regizor si realizator TV - a fost singurul candidat audiat pentru functia de director general interimar al SRTv. El a fost propus pentru aceasta functie de PNL.

Fostul Consiliu de Administratie al TVR, care era condus de presedintele-director general al televiziunii publice Claudiu Saftoiu, a fost demis pe 10 decembrie de Parlament, odata cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe anul 2012.

Pe de alta parte, numirea directorului general interimar al SRTv reprezinta un prim pas in directia numirii unui nou Consiliu de Administratie al TVR, care trebuie facuta tot de Parlament.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO