Și primarii României sunt speciali. Senatul a votat pensii de 11.000 lei pentru ei

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 11 Iunie 2018 18:39
Categorie: Politic

Cu multă dărnicie, senatorii au votat luni un cod al administraţiei publice locale, graţie căruia toţi cei care au condus un oraş sau o comună vor avea pensii speciale.

Sumele sunt calculate în funcţie de numărul de mandate. Primarul Capitalei ar lua în plus peste 3.500 de lei la pensie după un singur mandat, şi aproape 11.000, dacă rezista 12 ani în funcţie.

Pensia specială pentru primari a fost cerută vehement de aleşii din întreaga ţară. Şi iată că dorinţa li s-a îndeplinit. Primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de consilii judeţene vor primi pe lângă pensia de stat şi una specială, calculată în funcţie de numărul de mandate şi de valoarea salariului brut încasat.

Dacă ne luăm după legea salarizării, primarul general al capitalei ar primi peste 3600 de lei după un mandat, aproape 7.300 de lei după două mandate şi aproape 11.000 de lei după trei mandate.

Un primar de oraş reşedinţa de judeţ se va lăuda şi el cu sume consistente peste pensia normală, iar aleşii din mediul rural îşi vor rotunji deasemenea veniturile.

Primarul general al Capitalei – 19.000 de lei salariul – 3.648 de lei suplimentar la pensie pentru un mandat, 7296 pentru două mandate şi 10.944 pentru trei mandate

Primar municipiu reşedinţa de judeţ - 17.100 salariul – 3.283 de lei supliment la pensie, 6.566 pentru două mandate, 9.849 pentru trei mandate

Primar comună (până la 3.000 locuitori) – 7.600 de lei salariul – 1.459 de lei supliment la pensie, 2.918 de lei sumpliment la pensie, 4.377 de lei supliment la pensie

În timpul dezbaterilor, aleşii din opoziţie au pus pe computer un cântec patriotic bine cunoscut în perioada comunistă, acuzând puterea ca politizează administraţia publică locală şi că slăbeşte criteriile de integritate ale aleşilor.

Florina Presadă, senator USR: "Nu cred că toată lumea din sala ştie ce înseamnă PSD - Partidul Slugilor lui Dragnea. Aşa va arăta toată ţara după adoptarea acestei legi. Ne costă pensiile speciale pentru primari o sută şi ceva de milioane de euro annual. Cum ar fi fost posibil un miting ca cel pe care l-am văzut în weekend organizat de PSD…”

Claudiu Manda: “Vă mulţumim pentru intervenţie, rugămintea era să cereţi scuze colegilor de la PSD pentru jignire şi nu cred că o veţi face. E adevărat, dumneavoastră terminaţi mai greu".

Pensiile speciale pentru aleşi vin după ce, în iulie anul trecut, în primul val al majorărilor salariale, aleşii şi-au majorat veniturile lunare cu 30%.

Legea a dat peste cap activitatea multor primarii mici care, după ce au achitat salariile primarului, viceprimarului şi consilierilor, nu au mai avut bani de investiţii şi nici măcar pentru plata facturilor curente.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Scandalul pensiilor speciale. Ce sume de bani ar putea să primească aleșii locali
Scandalul pensiilor speciale. Ce sume de bani ar putea să primească aleșii locali
VIDEO PROTVPLUS.RO
Octavian Petric
Ponta îi mai dă o lovitură lui Dragnea. Ce deputat PSD a plecat la Pro România
Liviu Dragnea: ”S-a încercat sfâșierea acestui partid, din exterior și din interior”
Dăncilă: ”De fiecare dată când PSD a fost la guvernare, România a mers bine”
Tăriceanu l-a numit ”dragă Liviu” și ”colegul meu” pe Dragnea. Plan anti-Iohannis
Tăriceanu cere un ”moment zero” în Justiție. ”Miile de români au fost victime ale DNA”
Tăriceanu, despre Iohannis: ”Am sperat să nu mai avem un al doilea Băsescu”
Lucian Șova
Explicațiile ministrului demisionar al Transporturilor pentru situația de pe căile ferate
Orban: E ”ilogic” să dai jos un premier PSD pentru a pune un alt premier PSD
Dacian Cioloș renunță la Mișcarea România Împreună și face partid nou. Cum se va numi
Codrin Ştefănescu, avertisment despre Consiliul PSD: "Toţi să fie atenţi la Dragnea"
Orban: Alegerile anticipate, cea mai bună soluţie, în cazul căderii guvernului
CCR numește ”absurdă” o modificare PSD-ALDE privind sancționarea corupției