Sebastian Lazaroiu: "Alba-ca-Zapada" va fi conceptul-cheie al anului 2012

Ultima actualizare: 24-10-2012 21:57
Sebastian Lazaroiu

Sebastian Lazaroiu afirma ca partidele "vor fi foarte prudente sa promita marea cu sarea" in 2012, an electoral in care conceptul-cheie va fi "Alba-ca-zapada" - o schimbare fundamentala in ordinea sociala si institutionala.

"Alba-ca-Zapada" va fi conceptul-cheie al anului 2012. Unii il inteleg ca pe o noua formatiune politica, altii ca pe un vechi partid, radical transformat. Eu l-as intelege mai degraba ca pe o schimbare fundamentala in ordinea sociala si institutionala. Esecul marilor agregate, fie ca vorbim despre state, banci sau corpo­ratii, are consecinte dramatice asupra democratiei elective. Sobrietatea, cumpatarea si competitia onesta vor domina populismul, clientelismul lenes si risipa vesela din administratie. Societatea a intrat deja in alerta. Si isi va gasi propriile forme de veghe", sustine Lazaroiu, citat de Mediafax.

El considera ca "nici presa nu va mai fi ce a fost". "Nu in actuala forma de organizare. Mai ales in Romania. Presa are propriile sale complicitati la esec. A alimentat spirala populismului de cate ori a avut ocazia, a inchis ochii la marile fraude pentru concedii pe iahturi, a promovat divertismentul si kitsch-ul ca pe un drog pentru sedarea maselor in goana dupa credit cu buletinul, a vrut sa puna guverne, sa numeasca presedinti, fara sa isi asume si responsabilitati", este de parere Lazaroiu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO