Referendum 2012. Basescu spune ca indemnul sau catre alegatori este sa nu se prezinte la vot

Dată publicare: 25-07-2012 18:47
Dată actualizare: 19-10-2012 14:59


traian basescu

Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat, miercuri, ca indemnul sau catre alegatori este sa nu se prezinte la vot la referendum, dar sa inteleaga de ce el nu poate refuza o institutie fundamentala a statului cum este referendumul.

"Indemnul meu este sa nu se prezinte la vot, dar sa inteleaga de ce eu, ca sef al statului, nu pot refuza o institutie fundamentala a statului roman", a spus Basescu, la RRA.

Traian Basescu a adaugat ca, din postura de presedinte ales al Romaniei, nu poate refuza prezenta intr-o institutie fundamentala a statului roman ca referendumul, Parlamentul.

"Daca n-as fi presedintele Romaniei, nici eu nu m-as duce sa validez o lovitura de stat", a spus Basescu, adaugand ca el a respectat Parlamentul si la votarea suspendarii sale, mergand in sedinta de plen, desi stia ca i s-a pregatit "o executie sumara".

"Voi considera ca cei care au votat «Nu» si cei care au refuzat sa fie parte a loviturii de stat nu au fost de acord cu solutia propusa de cei 256 de parlamentari condusi de domnul Ponta, de Crin Antonescu si din umbra de Dan Voiculescu", a mai spus Basescu.

El a sustinut ca acei romani "care nu se prezinta la vot sunt cei care nu sustin solutia suspendarii".

Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat, marti, la TVR1, ca va merge la vot la referendumul din 29 iulie.

"Sigur ca voi merge. Eu voi merge, voi fi printre cei care merg la vot. (...) Fiind un singur votant, atata timp cat nu se mobilizeaza PDL, nu am cum sa schimb", a spus Basescu, la TVR 1, intrebat daca el va merge sau nu la vot.

Presedintele suspendat a mai spus, raspunzand unei intrebari, ca nu face romanilor niciun indemn legat de referendum, iar "fiecare sa procedeze conform constiintei".

"Eu nu fac romanilor niciun indemn, fiecare sa procedeze conform constiintei lui. Nu ma pot opune deciziei care a fost luata cu 89 de voturi contra o abtinere in structura de conducere a PDL. Din punctul meu de vedere, cine vrea sa mearga la vot sa mearga, cine nu, nu, dar am constatat ca PDL are motive intemeiate sa spuna: nu putem controla securitartea referendumului", a mai declarat marti Traian Basescu.

Colegiul Director al PDL a decis, marti, sa indemne alegatorii sa nu participe la vot la referendumul din 29 iulie pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

Rezultatele referendum 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu - LIVE pe stirileprotv.ro

Primele date ale scrutinului de duminica, 29 iulie 2012, privind prezenta la vot, incidentele la nivel national (raportate de autoritati), dar si rezultatele de la Referendum 2012 le veti afla pe www.stirileprotv.ro.

Astfel, in ziua referendumului, corespondentii ProTv vor transmite LIVE imagini pe www.stirileprotv.ro si vor relata din cele mai importante locuri.
 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO