Reacția opoziției după anunțul lui Dăncilă privind Justiția: ”S-au speriat! Era și cazul”


Ultimul update: Duminica 24 Februarie 2019 15:56
Data publicarii: Duminica 24 Februarie 2019 15:52
Categorie: Stiri Politice
USR, Tudorel Toader, Viorica Dancila

Stelian Ion comentează anunţul Guvernului că premierul Dăncilă invită reprezentanţii asociaţiilor de magistraţi şi ai CSM la discuţii privind legile justiţiei, spunând că guvernanţii „s-au speriat” şi cerându-le să îşi ia mâinile de pe justiţie.

„S-au speriat! Era şi cazul... Să dai o OUG ticăloasă şi să chemi la consultări CSM-ul şi asociaţiile magistraţilor DUPĂ intrarea ei în vigoare e o dovadă clară de «inteligenţă» şi «bună-credinţă». Luaţi mâinile de pe Justiţie! Desfiinţaţi Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie! Respectaţi TOATE recomandările Comisiei de la Veneţia!”, scrie deputatul USR Stelian Ion pe Facebook.

Premierul Viorica Dăncilă invită reprezentanţii asociaţiilor de magistraţi şi ai CSM, luni, la ora 15.30, la Palatul Victoria, la discuţii privind legile justiţiei.

Magistraţii din Capitală şi din mai multe oraşe ale ţării au protestat, vineri, faţă de modificările aduse legilor justiţiei, cerând independenţa sistemului judiciar. Totodată, activitatea parchetelor din oraşe precum Constanţa, Piteşti, Iaşi şi Timişoara va fi suspendată timp de mai multe zile, săptămâna viitoare, în semn de protest.

Totodată, un protest este anunţat în această seară în Piaţa Victoriei, împotriva ordonanţei de urgenţă care modifică legile justiţiei.

 

Sursa: News.ro

Tags: stelian ion, usr, oug,

VIDEO PROTVPLUS.RO