Traian Basescu: Rog Guvernul sa ia in calcul renegocierea cu FMI si BM; a fost o negociere proasta

×
Codul embed a fost copiat

ProTV NEWS a transmis, vineri seara, declaratia de presa a presedintelui Traian Basescu, de la Palatul Cotroceni.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri seara, pe marginea legii 41/1994, care modifica functionarea SRR si SRTV.

Acesta a explicat ca prin modificarea legii, anumite televiziuni mai puternice financiar ar putea transforma TVR-ul intr-o anexa a unui anume grup media.

"Asa cum multe dintre posturile de televiziune au semnalat, a fost o OUG privind insolventa care viza un regim special pentru televiziunile aflate in dificultate financiara.

Probabil datorita dumneavoastra, datorita discutiilor pe care le-am avut cu Avocatul Poporului, acea OUG a fost atacata la CC si declarata neconstitutionala.

Citește și
traian basescu
"La multi ani, tati!" Mesajul Elenei Basescu de ziua lui Traian Basescu. Ce i-au transmis adversarii
Cum a așteptat Ucraina asaltul rușilor în Harkov. Dezvăluirile unor soldați ucraineni despre scenele haotice de pe front

Saptamana trecuta am intors la Parlament o lege care modifica legea 41/1994, de functionare si organizare a SRR si SRTV. La articolul 43 se dadeau trei solutii pentru radioul si televiziunea publica in mod deosebit.

Cel mai interesant este punctul trei, care spune ca SRR si SRTV pot achizitiona parti sociale sau actiuni in cadrul unor SRL-uri existente.

Toate cele trei puncte ma fac sa suspectez Guvernul, este foarte clar ca situatia economica a celor doua este dificila. Ca la TVR se fac achizitii absolut nesabuite, sume uriase.

In baza modificarii legii de functionare, un post mai puternic financiar, care mai traieste si mai face bani, ba din achizitii de terenuri supraevaluate de la ICA.

Ar putea sa faca din TVR o anexa a unui grup media deja existent. Probabil de aici furia domnului Voiculescu si a televiziunii dansului din ultimele saptamani.

Se incearca realizarea unui monopol in audiovizual", a spus Basescu.

Negocierile cu FMI

Sunt in posesia proiectului de scrisoare care a rezultat in urma negocierilor dintre Guvern si FMI. Am spus-o cred primul, nu o spusese nici Consiliul fiscal, este o negociere de proasta calitate, care nu da sanse de relansare economiei romanesti, este o negociere care ii va face pe cei care vor primi o bruma de bani sa piarda prin cresterile de preturi mult mai mult decat primesc, dar, mult mai grav, masurile la care Guvernul s-a angajat nu sunt bine definite, lasa loc la mult arbitrariu si vor fi o frana pentru cresterea economiei.

Rog Guvernul sa ia in calcul posibilitatea de a renegocia cu FMI si Banca Mondiala, iar daca au nevoie de experienta mea, o pun la dispozitie.

Despre atacurile lui Sorin Rosca Stanescu

In ceea ce priveste conflictul cu senatorul Sorin Rosca Stanescu, seful statului a spus ca totul este doar minciuna, minciuna la care a luat parte si Sorin Ovidiu Vintu.

"Promovarea acestei minciuni nu a fost una intamplatoare. O fundatie a lui Voiculescu a depus aceste documente inca din februarie.

Nimeni nu putea sa dea o solutie favorabila pe asemenea documente, insa, iesirea publica a lui SRS a fost una precipitata. A preluat el documentele aruncate de fundatie la Politie in februarie, pentru ca intrase in dificultate.

Documentele vin de la anumita firma din Cipru, nefericita idee. Firma este cea prin care Sorin Ovidiu Vintu a spalat bani. Oamenii au fost neinspirati. Este un adevarat ghinion.

Asta explica si reactia tampita de aseara a lui Vintu. El este parte a acestei manopere. Ii avertizez ca voi fi presedinte pana in ultima zi a mandatului si voi proteja procurorii si justitia pana la capat.

Fie ca vorbim de Vintu, Voiculescu, SRS, Ponta, Antonescu, e bine sa nu aiba nicio speranta ca voi fi mai putin vigilent in a apara justitia de interferenta politicului", a spus presedintele.

Despre arhivele Dunarea

Presedintele Traian Basescu a declarat ca premierul Victor Ponta s-a opus in CSAT desecretizarii ultimei parti a arhivei ICE Dunarea, insa, ca urmare a declansarii unei proceduri ulterioare SIE va preda CNSAS respectivele documente.

De asemenea, Basescu a tinut sa mentioneze ca Dunarea nu este Crescent, celebra companie a Securitatii.

"Dunarea nu este Crescent, arhivele Crescent nu sunt in Romania. Am vrut sa fac aceasta precizare", a spus Basescu.

Despre pamantul cumparat de Ioana Basescu

Seful statului a tinut sa vorbeasca si despre pamantul cumparat de Ioana, fiica sa, explicand ca a vrut sa faca el creditul, dar ca nu s-a calificat din cauza veniturilor, dar si a varstei.

"Tot ce a dat Ioana, fiica mea, in comunicatul de ieri este corect, eu am convins-o sa faca acest lucru, mi-am dorit eu sa cumparam pamant.

Creditul cu care s-a cumparat pamantul este luat de Ioana pentru ca am incercat sa iau eu si datorita veniturilor n-am putut fi ajutat de banca.

Creditul este garantat cu proprietatea. A fost problema si cu varsta, creditul ipotecar pe 30 de ani. Atunci Ioana a fost si ca varsta omul potrivit sa faca acest credit", a spus presedintele.

Citeste si: Ioana Basescu a cumparat in luna septembrie un teren de peste 290 de hectare in judetul Calarasi

Acesta a mai spus ca negocierea Guvern - institutii financiare internationale a fost "de proasta calitate" si ca nu da sanse economiei romanesti, astfel ca roaga Guvernul sa ia in calcul posibilitatea de a renegocia cu FMI si Banca Mondiala, el punandu-si la dispozitie experienta.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Dispariția suspectă a rivalei Simonei Halep: o nouă acuzație incredibilă primită sportiva retrasă peste noapte din tenis
FOTO Dispariția suspectă a rivalei Simonei Halep: o nouă acuzație incredibilă primită sportiva retrasă peste noapte din tenis
Citește și...
Traian Basescu, despre crearea de noi taxe:
Traian Basescu, despre crearea de noi taxe: "Statul se urca iar in spatele omului slab - economia"

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca in prezent constata ca se trece la crearea de taxe noi, care sa hraneasca sistemul bugetar.

"La multi ani, tati!" Mesajul Elenei Basescu de ziua lui Traian Basescu. Ce i-au transmis adversarii

Elena Basescu a postat, pe Facebook, o fotografie cu Traian Basescu si nepoata acestuia, insotita de mesajul "La multi ani, tati!", cu ocazia zilei de nastere a sefului statului, care implineste, luni, 62 de ani.

Recomandări
Moartea președintelui Ebrahim Raisi naște suspiciuni. Scenariile care au apărut în urma tragediei din Iran
Moartea președintelui Ebrahim Raisi naște suspiciuni. Scenariile care au apărut în urma tragediei din Iran

Moartea președintelui Iranului, Ebrahim Raisi, survenită, duminică, în urma prăbușirii elicopterului în care se afla după o vizită în Azerbaidjan, a scos la iveală unele suspiciuni. Și sunt numeroase.

Scandal la Parchetul General. Miron Cozma s-a certat cu președintele „Asociației Victimelor Mineriadelor”
Scandal la Parchetul General. Miron Cozma s-a certat cu președintele „Asociației Victimelor Mineriadelor”

Furibund și pe alocuri agresiv, așa și-a făcut apariția, luni, la Parchetul General, Miron Cozma, cel supranumit în acea perioadă „Luceafărul Huilei”.  

Curtea Penală Internațională a solicitat mandat de arestare pe numele lui Netanyahu, pentru crime de război
Curtea Penală Internațională a solicitat mandat de arestare pe numele lui Netanyahu, pentru crime de război

Curtea Penală Internațională (CPI) solicită mandate de arestare pentru liderul Hamas Yahya Sinwar și premierul israelian Benjamin Netanyahu, acuzați de crime de război și crime împotriva umanității, scrie CNN.