Presedintele PE, Martin Schulz: Am fost surprins de observatiile lui Basescu, o sa il intreb personal ce a vrut sa spuna

Victor Ponta, Traian Basescu

Presedintele PE, Martin Schulz a declarat, sambata, ca a fost surprins de observatiile presedintelui Traian Basescu la adresa sa, mentionand ca seful statului nu i-a citit cu atentie declaratiile si ca il va intreaba personal la ce anume s-a referit.

"Am fost surprins de observatiile presedintelui Traian Basescu. L-am respectat intotdeauna din punct de vedere institutional, ca presedinte al Romaniei.(...) In ultima intalnire pe care am avut-o cu presedintele Basescu am discutat despre Schengen, am sustinut accesul Romaniei in spatiul Schengen, astfel ca am fost un pic surprins de ceea ce a spus despre mine. O sa il intreb personal la ce anume s-a referit, nu am inteles", a declarat MartinSchulz, la finalul evenimentului de la Romexpo.

Presedintele PE a explicat la ce s-a referit cand a vorbit despre anexarea Crimeii, aratand ca "este o incalcare teribila a legilor internationale, iar Rusia este obligata sa respecte regulile internationale".

"De aceea, sanctiunile sunt justificate. Am declarat ca trebuie sa cautam solutii diplomatice, in ultima instanta. Putem discuta. Daca este o noua amenintare, la adresa Moldovei, de exemplu, trebuie sa marim aceste sanctiuni. Si am spus ca trebuie sa informam cetatenii nostri ca sanctiunile la adresa Federatiei Ruse ne afecteaza si pe noi. Acest lucru am spus, si sunt surprins de afirmatiile presedintelui Traian Basescu, cred ca nu a citit cu atentie", a mai afirmat Martin Schulz.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca este importanta o prezenta buna la euroalegeri, scrutin care va prefigura numele viitorului sef al Comisiei Europene, care poate fi socialistul Martin Schulz, pentru care "anexarea Crimeei era un fapt implinit", sau popularul Jean-Claude Juncker.

Citește și
Traian Basescu
Basescu, despre Ponta la inundatii: "Cand te-ai dus la inundatii, stii ca te poti uda pana la chiloti"
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Traian Basescu a declarat ca ar fi important de dezbatut in eurocampanie motivele pentru care sa fie condusa Comisia Europeana, de acum inainte, de Jean Claude Junker sau de Martin Schultz, "mai ales daca privim lucrurile prin prisma ultimelor declaratii si actiuni ale socialistilor".

"Pentru domnul Schulz anexarea Crimeei era un fapt implinit si asta e, si trebuie sa fim linistiti. Probabil o asemenea abordare ar avea si daca se intampla si alte evolutii negative, in defavoarea Romaniei",
a spus Basescu.

Presedintele a explicat ca se poate face o dezbatere pe acesata tema, si anume ce este in avantajul Romanei sa avem un presedinte al Comisiei Europene socialist sau un un presedinte de Comisie din spectrul PPE.

"Nu mai vorbim de faptul ca trebuie sa ne uitam si la dimenziunile tarilor, nu cumva riscam sa cream o forta incredibila unui singur stat care, oricum, este extrem de influent prin crearea conditiilor ca domnul Schultz sa devina presedinte al Comisiei Europene?", a mai spus Basescu.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Traian Basescu despre scandalul de la Spitalul de Arsi din Capitala:
Traian Basescu despre scandalul de la Spitalul de Arsi din Capitala: "Avem nevoie de o noua lege a sanatatii"

Presedintele Traian Basescu a facut o declaratie de presa la Palatul Cotroceni.Seful statului a vorbit despre alegerile europarlamentare, Acordul de la Geneva, dar si scandalul de la Spitalul de Arsi din Capitala.

Basescu, despre Ponta la inundatii:
Basescu, despre Ponta la inundatii: "Cand te-ai dus la inundatii, stii ca te poti uda pana la chiloti"

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, referindu-se la inspectarea cu barca de catre premier a zonelor inundate din judetul Teleorman, ca "atunci cand te-ai dus la inundatii, stii ca te poti uda pana la chiloti".

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.