Presedintele Traian Basescu sesizeaza CCR in cazul referendumului cu prag de 30%


Ultimul update: Marti 24 Septembrie 2013 00:09
Data publicarii: Sambata 21 Septembrie 2013 12:27
Categorie: Stiri Politice

Presedintele Traian Basescu a sesizat, sambata, Curtea Constitutionala, cu privire la Legea Referendumului, acuzand ca actul normativ contine prevederi care "infrang" principii constitutionale legate de exercitarea suveranitatii de catre popor.

Presedintele Traian Basescu a trimis, sambata, presedintelui Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, in conformitate cu prevederile Articolului 146 lit. a) din Constitutia Romaniei si ale Articolului 15 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, o sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, informeaza Presedintia intr-un comunicat remis MEDIAFAX.

Basescu sustine in cerere ca legea este neconstitutionala deoarece contravine dispozitiilor Art. 1 alin (3) din Constitutia Romaniei, republicata, potrivit carora "Romania este stat de drept, democratic si social, in care demnitatea omului, drepturile si libertatile cetatenilor, libera dezvoltare a personalitatii umane, dreptatea si pluralismul politic reprezinta valori supreme, in spiritul traditiilor democratice ale poporului roman si idealurilor Revolutiei din decembrie 1989, si sunt garantate", precum si prevederilor Art. 2 alin. (1) si (2) din Constitutia Romaniei, republicata, prin care se stipuleaza urmatoarele: "(1) suveranitatea nationala apartine poporului roman, care o exercita prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice si corecte, precum si prin referendum. (2) niciun grup si nicio persoana nu pot exercita suveranitatea in nume propriu".

16.000 de bucuresteni au fost muscati de maidanezi in ultimul an. La cat s-a ridicat tratamentul
Sistemul prin care vor fi infiati maidanezii pana sa fie eutanasiati.Legea nu prevede inca sanctiuni
VIDEO PROTVPLUS.RO