Presedintele Basescu va lua masa cu Barack Obama

Ultima actualizare: 06-11-2012 01:47
Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu va pleca, joi, la Praga, unde va cina, alaturi de alti 10 lideri de state din Europa Centrala si de Est, cu presedintele american, Barack Obama.

Potrivit Casei Albe, printre acesti sefi de state sau de guverne figureaza, pe langa Traian Basescu, premierul bulgar, Boiko Borisov, premierul croat, Jadranka Kosor, presedintele si premierul ceh, Vaclav Klaus si respectiv Jan Fischer, precum si presedintele eston, Toomas Hendrik Ilves.

Ceilalti lideri sunt premierul ungar, Gordon Bajnai, presedintele leton, Valdis Zatlers, premierul lituanian, Andrius Kubilius, premierul polonez, Donald Tusk, si premierii slovac si sloven, Robert Fico si respectiv Borut Pahor.

Barack Obama va sosi joi dimineata la Praga si va participa la o ceremonie formala de semnare a unui nou tratat de dezarmare nucleara START cu omologul sau rus, Dmitri Medvedev. Cei doi se vor intalni la un dejun alaturi de presedintele ceh, Vaclav Klaus.

Noul tratat START privind reducerea arsenalelor nucleare american si rus va fi semnat de presedintii Barack Obama si Dmitri Medvedev, joi la pranz (13.00, ora Romaniei), la Castelul Praga, a relatat luni agentia CTK, citand o "sursa diplomatica", conform AFP.

Ceremonia oficiala de semnare a tratatului va avea loc in Sala Spaniola a Castelului, o sala in stil renascentist cunoscuta pentru decoratiunile aurite.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO