Klaus Johannis, CV de posibil premier!

14-10-2009 00:00
Sursa: Gandul

Klaus Werner Johannes

Klaus W. Johannis, premierul propus de PNL si de PSD si UDMR, s-a nascut la 13 iunie 1959, la Sibiu. A absolvit Facultatea de Fizică a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj, ulterior devenind profesor de fizică la Liceul Samuel von Brukenthal.

In anul 2000, Klaus Johannis, cetatean roman de etnie germana, a fost desemnat de catre Forumul Democrat al Germanilor din Romania, drept candidat la alegerile de primar al municipiului Sibiu din partea FDGR.

In acelaşi an, Johannis a fost ales primar in al doilea tur de scrutin, lucrand cu un consiliu municipal majoritar PSD. Patru ani mai târziu a fost reales primar cu 88,7% din voturile electoratului sibian, 2008 fiind anul de debut al celui de-al treilea mandat al sau, obtinut cu un scor de 83,2% din voturi.

Averea primarului

Potrivit Declaratiei sale de avere, preluata de Monitorul de Sibiu, Iohannis detinea, in august 2009, sase imobile, mai exact trei apartamente si trei case, situate in municipiul Sibiu. Toate acestea au fost cumparate, nefiind mosteniri. Totodata, primarul Sibiului a depusese pana la acea data, in conturi BCR, peste 1,4 miliarde de lei vechi. Nu are masina si nici nu detine actiuni la vreo firma.

Sursa: Gandul, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO