Noul ministru al muncii va fi nominalizat dupa Sarbatorile de Paste

×
Codul embed a fost copiat

Emil Boc a facut astazi acest anunt, dupa ce a preluat, oficial, functia de ministru interimar al muncii de la Ioan Botis. Premierul a precizat ca principalul sau obiectiv este legat de pregatirea pentru intrarea in vigoare a noului Cod al Muncii.

"Am considerat benefic sa avem consultari consistente in legatura cu numele viitorului ministru si dupa Paste vom avea aceste consultari si va fi facuta nominalizarea. Pana atunci, voi conduce ca interimar acest minister", a spus Emil Boc.

Intrebat daca se va consulta si cu membrii Coalitiei in privinta noului ministru al Muncii, Boc a precizat ca acest portofoliu apartine PDL, iar liderii Coalitiei vor fi "informati" asupra acestei nominalizari.

In ceea ce priveste obiectivele sale, in calitate de ministru interimar al muncii, Emil Boc a spus ca prioritar este pregatirea pentru intrarea in vigoare a noului Cod al Muncii, de la 1 mai. Alte "tinte" fixate de Boc sunt combaterea muncii la negru si aprobarea normelor metodologice la legea zilierilor.

La randul lui, fostul ministru al Muncii, Ioan Botis, a declarat, ca este extrem de onorat ca a facut parte din acest cabinet si ca a avut parte de o perioada extrem de buna, din punct de vedere profesional.

Citește și
Ioan Botis
Fostul ministru Botis: "Imi cer scuze ca am intarziat o zi cu demisia"
Nu s-au omorât cu munca, dar au încasat lunar peste 7.000 de euro. Politicienii români cu activitate discretă în Parlamentul European

"Va spun sincer ca daca n-as avea credinta ferma ca acest popor are un viitor nu as fi facut niciun pas in directia reformelor pe care le-am promovat. Sunt convins ca avem creativitatea si determinarea necesara sa ne asezam in randul societatilor civilizate. Aceasta credinta m-a determinat sa impun aceste legi reformatoare si mai ales credinta ca avem capacitatea de a schimba ceva in societatea romaneasca", a spus Ioan Botis.

Favoriti la sefia ministerului muncii sunt deputatul Claudia Boghicevici si secretarul general al Camerei Deputatilor Gheorghe Barbu. Potrivit unor surse din PDL, numele lui Marian Sarbu de la UNPR este tot mai putin luat in considerare.

Daca ar fi numit, s-ar modifica si componenta politica a guvernului. Iar pentru asta ar fi nevoie de un vot de incredere al Parlamentului, lucru pe care actuala Coalitie vrea sa il evite.

Cine va fi ministrul muncii? Numele vehiculate pentru inlocuirea lui Botis

Presedintele Traian Basescu a semnat, joi, decretele prin care ia act de demisia lui Ioan Botis din functia de ministru al muncii si se constata incetarea functiei acestuia de membru al Guvernului.

Totodata, presedintele Traian Basescu a semnat decretul pentru desemnarea premierului Emil Boc ca ministru interimar al muncii, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Boc va prelua mandatul de interimar vineri dimineata, intr-o intalnire pe care o va avea la sediul ministerului muncii cu fostul detinator al portofoliului, Ioan Botis.

"Cel mai probabil predarea-primirea portofoliului se va produce vineri dimineata, la minister. Ora va fi stabilita dupa publicarea in Monitorul Oficial a decretului prezidential", a declarat pentru Mediafax purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

Ministrul muncii Ioan Botis a demisionat miercuri din functie, din cauza unui scandal legat de fonduri europene, in care este implicata sotia acestuia. Botis a precizat ca, desi se considera nevinovat, isi da demisia de onoare, cerandu-si scuze, totodata, cetatenilor Romaniei si colegilor din Guvern pentru situatia creata.

In prezent, Departamentul pentru lupta anti-frauda si Agentia Nationala de Integritate ancheteaza un posibil conflict de interese in cazul lui Ioan Botis.

Claudia Boghicevici, Gheorghe Barbu si Marian Sarbu sunt numele vehiculate pentru preluarea functie de ministru al muncii, in locul lui Ioan Botis. Conducerea Partidului Democrat Liberal a anuntat deja ca postul de ministru al muncii va fi acordat tot unui membru al PDL, chiar daca unii vehiculeza si numele lui Marian Sarbu (UNPR) pentru aceasta functie.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Gigi Becali anunță o revenire de senzație la FCSB
NEWS ALERT Gigi Becali anunță o revenire de senzație la FCSB
Citește și...
Adrian Minune preia
Adrian Minune preia "modelul Botis". A demisionat de la Primaria Stefanesti

Manelistul Adrian Minune, care ocupa functia de consilier in cadrul Consiliului Local al Comunei Stefanestii de Jos, si-a dat astazi demisia. El a explicat ca s-a saturat sa tot fie chemat la Agentia Nationala de Integritate.

Fostul ministru Botis:
Fostul ministru Botis: "Imi cer scuze ca am intarziat o zi cu demisia"

Fostul ministru al muncii, Ioan Botis, a organizat o conferinta de presa in care a vorbit despre demisia sa. El si-a inceput discursul cu o serie de scuze si a precizat ca a intarziat cu acest anunt deoarece Traian Basescu nu era in tara.

Ministrul Ioan Botis este verificat de inspectorii ANI si de DLAF
Ministrul Ioan Botis este verificat de inspectorii ANI si de DLAF

Ministrul muncii Ioan Botis este verificat nu numai de inspectorii Agentiei Nationale de Integritate (ANI), ci si de Departamentul de Lupta Antifrauda (DLAF).

Recomandări
Macron și Xi au pus la cale un armistițiu la nivel mondial. „Lumea de astăzi nu este prea pașnică”
Macron și Xi au pus la cale un armistițiu la nivel mondial. „Lumea de astăzi nu este prea pașnică”

Președintele chinez Xi Jinping a revenit în Europa după 5 ani. Primit cu toate onorurile la Paris, nu a fost menajat.

Netanyahu, acuzat că pune în pericol pacea din Gaza prin bombardarea Rafah. „Acest lucru ar părea a fi un truc”
Netanyahu, acuzat că pune în pericol pacea din Gaza prin bombardarea Rafah. „Acest lucru ar părea a fi un truc”

Hamas a acceptat luni o propunere de încetare a focului în Gaza din partea mediatorilor, dar Israelul a declarat că termenii nu îi îndeplinesc cerinţele şi a continuat loviturile în Rafah, plănuind în acelaşi timp să continue negocierile pentru un acord.

Temperaturi ridicate în luna mai. Zonele din România în care va ploua mult în următoarea perioadă
Temperaturi ridicate în luna mai. Zonele din România în care va ploua mult în următoarea perioadă

Meteorologii anunţă temperaturi uşor peste cele obişnuite în toată ţara, începând de la jumătatea lunii mai, inclusiv în primele trei zile din aprilie.