Noul Cabinet Ponta ar putea fi prezentat luni. "Daca negocierile cu UDMR merg bine, vom semna acordurile"

Victor Ponta

PSD va semna luni, daca negocierile decurg favorabil, doua acorduri pentru sustinerea noului Guvern, respectiv cu grupul minoritatilor nationale, la ora 15.00, si cu UDMR, la ora 15.30, urmand ca noul Cabinet sa fie prezentat la ora 17.00.

"Daca negocierile cu UDMR decurg cu bine, luni semnam doua acorduri pentru noul Guvern - unul cu grupul minoritatilor si altul cu cei de la UDMR", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

El a precizat ca, dupa semnarea celor doua acorduri, va prezenta noul Cabinet si lista de ministri.

Ponta: Tariceanu este un candidat puternic la Presedintie

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, intr-o emisiune TV, ca il vede pe Calin Popescu Tariceanu ca pe un candidat puternic la Presedintie, mentionand ca ar putea face cu acesta un tandem, la fel cum ar putea face un tandem cu Crin Antonescu.

Citește și
Crin Antonescu Cover
Reactia lui Antonescu la apropierea dintre Ponta si Tariceanu. "Este o situatie ridicola si degradanta"
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Intrebat ce formula ia in calcul, in contextul in care Tariceanu a anuntat ca isi face partid si ca va candida la Presedintie, Ponta a raspuns: "Formula pe care o iau in calcul, proiectul de succes este refacerea USL, cu un candidat unic la prezindentiale, si atata vreme cat functia de premier este a PSD, sustinem un candidat liberal".

Intrebat cum il vede ca si candidat la Presedintie pe Tariceanu, Ponta a pus ca il vede ca pe un candidat puternic.

Intrebat daca ar face un tandem cu Tariceanu, Ponta a raspuns: "As face tandem cu domnul Tariceanu, asa cum as face tandem si cu domnul Antonescu".

El i-a enumerat pe candidatii care ar putea beneficia de increderea alegatorilor, care in opinia sa sunt Raed Arafat, Mugur Isarescu, Sorin Oprescu, Crin Antonescu, Victor Ponta.

Ponta a mai spus ca Antonescu a cazut intr-o capcana a lui Traian Basescu, dar nu este tarziu sa iasa din aceasta.Potrivit lui Ponta, USL este "grav ranita", dar nu a murit.

Fostul premier liberal Calin Popescu Tariceanu a declarat, miercuri seara, la o emisiune televizata, ca USL trebuie sa continue, ca va anunta joi infiintarea unei noi formatiuni liberale si ca este interesat sa candideze la Presedintie, fiind convins ca il va invinge la prezidentiale pe Crin Antonescu.

"Nu ma intereseaza nici postul de ministru, nici de vicepremier, nici de presedinte al Senatului. Am fost premier. E caraghios sa-mi doresc mai putin. Poate imi doresc mai mult", a spus Tariceanu.

Intrebat de moderator daca "mai mult" insemana sa fie presedinte al Romaniei, Tariceanua raspuns: "Da".

Intrebat daca USD ii prezinta varianta de a-i sustine candidatura la prezidentiale si daca este interesat de aceasta ipoteza de lucru, Tariceanu a raspuns: "Da, va spun ca da".

Intrebat daca raspunsul sau categoric este afirmativ, Tariceanu a reconfirmat: "Da".

Tariceanu a spus ca joi va anunta infiintarea unei noi formatiuni politice liberale, care se va numi Partidul Reformator Liberal.

Ponta: Am propus UDMR sa faca parte din guvernare. Fiecare partid va avea vicepremier. Pricopie va fi ministrul Educatiei si in noul Guvern

Victor Ponta a sustinut ca actualul ministru al Educatiei, Remus Pricopie, va face parte si din viitoarea structura a Cabinetului. "La Educatie intentionez sa il pastrez pe domnul Pricopie sa-si duca mai departe proiectele incepute", a spus Ponta. Premierul a precizat ca va anunta luni toate numele ministrilor, cand va avea toate discutiile cu toate fortele politice.

Ponta a declarat ca va merge saptamana viitoare, marti, in Parlament cu un Guvern care va asuma in totalitate programul USL, el aratand ca a propus UDMR sa faca parte din guvernare si ca fiecare partid component coalitiei parlamentare va avea un vicepremier.

Ponta a spus ca va prezenta Parlamentului o structura guvernamentala asa cum era si a USL, pentru a da mesajul ca liberalii pot reveni oricand in Executiv. Premierul a precizat ca majoritatea parlamentara va fi asigurata de USD, grupul minoritatilor si UDMR, pentru a se asigura o majoritate stabila. Ponta a spus ca Guvernul va avea structura actuala din care vor lipsi 2, 3 sau 4 pozitii care nu s-au dovedit absolut necesare.

"Nu e timp de mari schimbari. E un mesaj catre liberali ca nu le ia nimeni posturile", a spus Ponta, care a aratat ca Guvernul viitor va fi alcatuit in mare parte din actualii ministri. Intrebat daca Florin Georgescu de la BNR va revini la Finante, Ponta a spus: "Mi-as dori, nu cred ca nu se va intampla acest lucru". El a mai spus ca este important ca toate partidele componente sa aiba reprezentare clara in Guvern, daca se poate la nivel de vicepremier.

El a mai spus ca i-a propus inca o data lui Raed Arafat sa preia portofoliul Sanatatii, fiind refuzat de acesta, care i-a transmis ca are "jobul" lui la Departamentul pentru situatii de urgenta din MAI. Premierul Ponta a stabilit, miercuri, ministrii PSD care vor ocupa, interimar, posturile de ministru eliberate de PNL: Dan Sova -Transporturi, Nicu Banicioiu-Sanatate, Robert Cazanciuc-Relatia cu Parlamentul, Rovana Plumb-Ape, Doina Pana-Munca, Mihnea Costoiu-Cultura, Titus Corlatean-Romanii de Pretutindeni.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Guvernul Ponta 3 va fi de fapt Ponta 2.1. Premierul copiaza de la Tariceanu
Guvernul Ponta 3 va fi de fapt Ponta 2.1. Premierul copiaza de la Tariceanu

Ruperea USL in timp ce era la guvernare nu aduce nimic nou in politica romaneasca. Si alte aliante au avut aceeasi soarta. Doar ca acum solutia de schimb se pare ca a fost gasita mai repede decat inainte.

Reactia lui Antonescu la apropierea dintre Ponta si Tariceanu.
Reactia lui Antonescu la apropierea dintre Ponta si Tariceanu. "Este o situatie ridicola si degradanta"

Stirileprotv.ro. au transmis LIVE, miercuri, declaratiile de presa pe care liderul PNL, Crin Antonescu, le-a facut de la sediul central al partidului.

Romanii si-au viralizat cosmarul. Ruperea USL se potriveste perfect cu melodia pe care si-au serbat lansarea proiectului
Romanii si-au viralizat cosmarul. Ruperea USL se potriveste perfect cu melodia pe care si-au serbat lansarea proiectului

Desi USL si-a dat obstescul sfarsit, un clip cu liderii Uniunii si cateva momente din istoria acesteia, insotite de muzica AC/DC, a devenit fenomen pe retelele sociale.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.