Ponta: Romania nu a iesit din criza, anunturile lui Boc sunt superoptimiste

21-02-2011 00:19

Victor Ponta

Victor Ponta a declarat intr-o conferinta de presa, ca Romania nu a iesit din criza, iar cifrele statistice arata ca nici in 2011 nu se va inregistra crestere economica.

Boc: La sfarsitul lunii martie Romania va iesi oficial din recesiune

Ponta a afirmat ca "declaratiile superoptimiste si superrealiste" ale lui Emil Boc, Traian Basescu si Elena Udrea despre iesirea din criza nu se confirma in realitate.

"Romania nu a iesit din criza, poate ca doamna Udrea a iesit din criza, sau domnul Basescu. Genul acesta de declaratii au importanta doar in batalia interna din PDL, insa risca sa induca si sa creeze o noua mare dezamagire", a spus el.

Ponta a afirmat ca tinta de deficit de 6,5% din PIB in 2010 a fost atinsa in mod nereal, intrucat nu au fost luate in calcul arieratele Guvernului, in suma de peste 1,6 miliarde euro. Presedintele PSD a spus ca primul lucru pe care Guvernul ar trebui sa il faca, pentru relansare economica, ar fi plata datoriilor catre firmele private.

Ponta a spus ca tinta de 4.4% din PIB ca deficit pentru 2011 este nerealista, atingerea acestui prag putand fi facut doar fara crestere economica. El a afirmat ca Guvernul va continua si in 2011 reducerea cheltuieilor de personal, insa taierile principale vor fi operate pe zona sociala, ceea ce va adanci efectele sociale. Ponta a spus ca, prin noul acord cu Fondul Monetar International, Guvernul va elimina subventia la gigacalorie, ceea ce va duce la o majorare a facturii la intretinere cu 70-100% in toamna lui 2011 fata de toamna lui 2010.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO